Actualitate

(FOTO) Cadou nesperat de sărbători pentru Spitalul Județean! O secție a fost reabilitată în timp record

Lucrări de reabilitare, finalizate în timp record. Se întâmplă la Buzău, unde lucrările începute luna trecută pentru reabilitarea secției neurologie, printr-un proiect finanțat de Consiliul Județean Buzău în sumă de 520 000 lei, sunt deja gata. Acestea au fost finalizate înainte de termen și, potrivit autorităților județene, secția cu 60 de paturi va oferi, de acum înainte, cele mai bune condiţii de cazare și de tratament pentru pacienţii cu afecțiuni neurologice.

„Un nou demers finanțat de instituția noastră și destinat îmbunătățirii condițiilor pentru desfășurarea actului medical în secția Neurologie s-a încheiat cu succes la S.J.U. Buzău. Vreau să îi felicit pe toţi cei implicaţi în acest proiect pentru că au reuşit să termine lucrările mai devreme pentru ca, de sărbători, acei oameni aflaţi în suferinţă să beneficieze mai repede de noile facilităţi. Calitatea actului medical și condițiile de îngrijire pentru pacienți reprezintă o prioritate permanentă pentru Consiliul Județean Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Planul privind reabilitarea secției nu este unul nou, dar abia acum s-a reușit punerea lui în practică, după cum au precizat autoritățile.

„Am avut finanțare de mai bine de 4 ani pentru reabilitarea secției, dar nu am demarat lucrările din cauza faptului că a fost perioada de pandemie, iar numărul mare al pacienților ne-a împiedicat să putem începe lucrările de renovare în secție. Secția neurologie este una dintre cele mai importante secții ale spitalului, cu un grad de adresabilitate ridicat, rareori găsești un pat liber, iar activitatea medicală este intensă. Sunt bucuros că într-un final s-a schimbat aspectul acestei secții, pacienții care vor fi internați putând beneficia de cele mai bune condiții de îngrijire și tratament”, a precizat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.