Actualitate

(P) Cum să cumpărați mobilier pentru camera de zi

Canapelele sunt cea mai folosită piesă de mobilă de sufragerie din casele noastre și este singurul loc în care vreți să vă aflați după o zi lungă de muncă. Dar, chiar și aceste colțare de living au nevoie de companie pentru a face din casa dvs. un cămin, iar mobilierul de living este cel mai bun loc pentru a începe.

Alegerea noului mobilier de sufragerie ar trebui să fie distractivă, motiv pentru care credem în a face procesul cât mai ușor posibil. Pentru a vă ajuta să începeți, am pregătit un ghid de cumpărare la îndemână pentru a vă răspunde la toate întrebările pe care trebuie să le știți pentru a alege mobilă de sufragerie.

Găsirea potrivirii perfecte

Înainte de a vă decide asupra diferitelor tipuri de mobilă de sufragerie pe care le doriți, începeți prin a vă măsura camera de zi, inclusiv dimensiunea canapelei. Spațiul este adesea cea mai mare restricție atunci când vine vorba de achiziționarea de mobilier pentru living, așa că este esențial să aveți aceste informații înainte de a începe cumpărăturile.

Atunci când măsurați, cel mai bine este să vă gândiți la mobilierul dvs. în raport cu dispunerea camerei dvs. Măsurați locul unde va merge noua dvs. mobilă de sufragerie, ținând cont de spațiul de care veți avea nevoie pentru a sta confortabil și pentru a vă deplasa cu ușurință în jurul mobilierului.

Atunci când vă gândiți pentru prima dată la o nouă mobila pentru camera de zi, poate fi util să vă uitați în jurul dumneavoastră. Luați în considerare dacă lucrați cu provocări sau restricții de design, cum ar fi faptul că aveți nevoie de mobilier de sufragerie mic pentru un spațiu compact? În primul rând, ar trebui să alegeți o canapea care va încăpea în ușă și se va potrivi bine în spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Unele dintre ele sunt evidente. O canapea mică funcționează cel mai bine într-o cameră de zi mică, astfel încât să nu pară înghesuită. Dacă spațiul este foarte strâmt, o canapea extensibilă combinată cu un fotoliu mic de accent poate fi exact ceea ce trebuie. Cu toate acestea, o canapea mică într-un spațiu mare poate părea pierdută și nelalocul ei. Pentru o încăpere mai mare, veți alege probabil o canapea mai mare, asortată cu un loveseat sau un secțional.

O canapea medie poate măsura destul de mult în lungime. Cu toate acestea, există o gamă largă de lungimi de canapea disponibile. Pentru o cameră de zi mai mică, alegeți o canapea mai scurtă sau puteți alege o canapea extensibilă de la grupurile de tapițerie de scară mare, care va fi totuși cu câțiva centimetri mai scurtă.

Atunci când alegeți mobilă de sufragerie pentru camera de zi, ar trebui să mergeți dincolo de măsurile reale ale camerei dvs. și să luați în considerare și aspectul spațiului. În special, trebuie să fiți conștient de diferențele dintre camerele de zi tradiționale și planurile de etaj cu concept deschis și de modul în care acestea pot avea un impact asupra tipului de mobilier care funcționează cel mai bine în spațiul dumneavoastră.

Camerele de zi tradiționale sunt aproape complet închise de pereți. Din acest motiv, camerele pot părea mai mici, așa că ați putea alege să alegeți mobilier de dimensiuni mai mici și alte opțiuni de mobilier și decor pentru a compensa acest lucru, gen coltare living. Un avantaj al camerelor de zi tradiționale este că mobilierul din acea cameră stă de sine stătător, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ciocnirea cu ceva din camerele din apropiere.

Spațiile cu concept deschis oferă o senzație mai spațioasă. Din moment ce nu trebuie să vă faceți griji cu privire la senzația de înghesuială, puteți alege să optați pentru piese mari, supraaglomerate, sau elemente precum canapelele secționale, care ocupă mai mult spațiu. Va trebui să aveți grijă, totuși, să păstrați tot mobilierul din cameră în armonie cu celelalte zone care curg în jurul livingului dumneavoastră. Zonele de luat masa, foaierele și chiar holurile vor trebui adesea să se completeze reciproc.

În cele din urmă, nu uitați să luați în considerare ușa din sufragerie – asigurați-vă că o puteți deschide confortabil fără ca aceasta să se lovească de noua dvs. mobilă.

Alegerea mobilierului potrivit pentru stilul dvs. de viață

După ce ați măsurat spațiul pentru noua mobilă de sufragerie și ați găsit locul perfect, este timpul să decideți ce tip de mobilier este cel mai potrivit pentru casa dvs. Online puteți găsi o gamă largă de mobilier de sufragerie din lemn de stejar, din sticlă și de înaltă luciu, multe dintre acestea dispunând de soluții suplimentare de depozitare.

Beneficiile depozitării suplimentare într-o casă modernă nu pot fi subestimate. De la măsuțe de cafea cu sertare pentru a depozita controllerele pentru televizor și consolă, la biblioteci pentru colecțiile de cărți și discuri și ramele de fotografii de familie prețioase; soluțiile de depozitare sunt esențiale. Cu o selecție de dulapuri laterale, vitrine și corpuri de televizor elegante, într-o gamă largă de culori și dimensiuni, veți găsi cu siguranță piesa de mobilă de sufragerie potrivită pentru a vă ajuta să vă păstrați casa fără dezordine.

Mobilierul cu luciu înalt este perfect pentru casele aglomerate, care sunt susceptibile de a se confrunta cu o mulțime de vărsări. Aceste materiale sunt ușor de curățat, astfel încât scurgerile simple pot fi șterse înainte de a se păta. Aceste stiluri durabile sunt disponibile într-o gamă de culori, inclusiv negru și alb, și sunt adesea potrivite pentru decorul modern.

Dacă sunteți în căutarea unui mobilier foarte adaptabil la schimbarea stilurilor și a decorului, opțiunile din lemn sunt ideale. Datorită modelelor lor simple, mobilierul din lemn poate funcționa cu orice stil pe care îl alegeți – modern sau tradițional. În mod similar, mesele din sticlă sunt extrem de adaptabile, iar designul lor ușor de curățat asigură faptul că rămân cu aspect nou pentru o perioadă lungă de timp.