Actualitate

(FOTO) Călătorie cu peripeții! Mai mulți turiști, inclusiv copii, au rămas blocați în noroi, pe un drum din Buzău

Sursa Jandarmeria Română

Drumeția planificată de o familie din Capitală la Bozioru, în a doua zi de Paște, s-a transformat într-o aventură pe care turiștii nu o vor uita prea curând. Mașina cu care turiștii se întorceau spre casă a rămas blocată în noroiul format în urma ploilor pe drumul din comuna buzoiană.

Luni, în a doua zi de Paște, o familie cu 3 copii a plecat din Capitală spre Bozioru pentru a vizita obiectivele turistice din zonă. Deși aveau o mașină destul de puternică, la întoarcere spre casă nu au mai putut înainta pe drumul de pământ  acoperit de un strat gros de noroi în urma ploilor abundente. Mașina a rămas blocată în noroi, fără ca șoferul să o mai poată urni din loc. Când au văzut că nu reușesc să înainteze, turiștii speriați de apropierea serii au sunat la 112.

“ În urma unui apel la 112, jandarmii au fost anunțați despre faptul că un autoturism a rămas blocat în noroi pe un drum forestier din apropierea localității Buduile/Bozioru, fiind vorba despre 2 adulți și 3 copii care, după vizitarea unor obiective turistice din județul Buzău, încercau să se întoarcă acasă, în București. Deși traseul indicat de aplicația de navigație a fost respectat, autoturismul nu a mai putut înainta, existând pericolul de a rămâne în sălbăticie după lăsarea întunericului”, anunță Jandarmeria Română.

Jandarmii montani, dar și pompieri și voluntari din comună au sărit în ajutorul turiștilor, reușind în cele din urmă să scoată mașina din noroi iar familia din București să își continue drumul spre casă.

“În scurt timp, după apelul 112, jandarmii montani au sosit în locul indicat, alături de lucrători ai ISU Buzău, reprezentanți ai administrației publice locale a comunei Bozioru, precum și de voluntari din localitate, această echipă reușind să scoată autoturismul din noroi. Fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, membrii familiei au reușit astfel să își continue deplasarea, în siguranță.”

Jandarmii recomandă celor care vor să viziteze diverse obiective turistice în această perioadă să se intereseze din timp de prognoza meteo pentru a fi siguri că vacanța nu va fi umbrită de vreun incident neplăcut.

“Pentru a evita astfel de situații, vă recomandăm să vă informați cu privire la prognoza meteo, să nu vă aventurați pe trasee turistice fără echipament adecvat, să țineti cont de starea drumului pe care urmează să-l parcurgeți iar în cazul apariției unor situații de dificultate să solicitați ajutorul prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.”