Actualitate

(FOTO) Colegiul Economic Buzău, în topul liceelor care au dat cei mai mulți studenți la ASE

Colegiul Economic din Buzău a fost premiat de Academia de Studii Economice București. Unitatea școlară buzoiană face parte din primele 20 din țară după numărul mare de absolvenți admiși la ASE București. Însuși rectorul acestei universități, profesor doctor Nicolae Istudor, este absolvent al colegiului buzoian.

Ieri, la deschiderea oficială a noului an universitar, conducerea Colegiului Economic Buzău a primit o diplomă de excelență pentru rezultatele unității de învățământ.

Distincția i s-a acordat colegiului buzoian în semn de recunoaștere pentru numărul mare de studenți ce urmează cursurile ASE București și a calității pregătirii acestora.

”Este o tradiție în a obține o astfel de diplomă de excelență, nu este pentru prima dată când Academia de Studii Economice o acordă colegiului buzoian, asta pentru că un număr mare de buzoieni absolvenți ai acestui colegiu se îndreaptă către această instituție de prestigiu de învățământ economic din țară. În semn de recunoaștere, ieri am primit din partea domnului rector Nicolae Istudor o nouă diplomă de excelență, ca semn de recunoaștere și apreciere a calității deosebite a procesului educațional din această școală.Nu se premiază numai numărul mare de studenți pe care îi primesc de la noi, ci și calitatea pregătirii și este și o recunoaștere de suflet, pentru că dl. Rector este absolvent al acestui liceu. Noi întărim această legătură specială prin pregătirea pe care o oferim elevilor noștri”, a declarat, pentru sansanews.ro, directorul Colegiului Economic Buzău, Geta Burducea.

Potrivit directorului Colegiului Economic, unitatea buzoiană este, anul acesta, pe locul 8 pe țară ca număr al absolvenților care au devenit studenți la ASE. Mai precis, 58 de tineri care au finalizat cursurile liceale la Colegiul Economic Buzău sunt, din acest an universitar, studenți la ASE București.

La evenimentul din Aula Magna a Academiei a fost prezent și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.