Actualitate

(FOTO) Concluziile specialiștilor după vizita la Siriu, unde bolovanii stau să cadă pe carosabil. Ce măsuri vor fi luate

Situația de la Siriu, unde riscul ca bolovanii să se desprindă de versant și să cadă pe carosabil este ridicat, se va afla joi pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Marți după amiază, o comisie alcătuită la ordinul prefectului Daniel Țiclea s-a prezentat la Siriu, pentru a evalua situația din teren, după ce reprezentanții Drumuri Naționale, Districtul Siriu, au tras un semnal de alarmă și au arătat că riscul ca pe DN10 să ajungă bolovani este ridicat.

Membrii comisiei au analizat situația și au decis ca problema să fie discutată joi, în ședința CJSU. Ulterior, va fi solicitată intervenția administratorului drumului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru efectuarea de lucrări de urgență în zonă.

“Grupul de suport tehnic din cadrul CJSU, specialiști SGA, Drumuri Naționale, Poliție, primarul din localitate, am fost și am văzut situația de la Siriu. Șeful de la Drumuri Naționale se va prezenta joi, în ședința CJSU. Va veni cu propunere pentru înaintare la CNAIR a unei solicitări de a se interveni în regim de urgență la Siriu, să fie alocate fonduri pentru stabilizarea versantului respectiv. Este o măsură preventivă,  în cazul în care vor fi vijelii sau alte probleme să nu cadă din nou bolovani pe carosabil. În prezent sunt luate măsuri de siguranță, dar acolo sunt necesare intervenții serioase”, a declarat,la Focus Tv, inspectorul șef al ISU Buzău, col. Stelian Cimpoeșu.

Despre problemele de la Siriu, citiți AICI.