Actualitate

Pericol pe DN 10, în zona Barajului Siriu. Prefectul și experții din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență fac verificări

Circulația este în pericol pe DN 10, cea mai circulată șosea ce leagă Buzăul de Brașov. O sesizare venită de la experții de la Secția de Drumuri Naționale Buzău  a alertat autoritățile. Prefectul Daniel Țiclea a convocat o comisie formată din toate instituțiile reprezentative în această situație, din cadrul Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, pentru  a face verificări la fața locului.

Experții de la SDN au sesizat faptul că există riscul major ca mai multe blocuri de piatră, de mari dimensiuni, să se desprindă de pe versant și să pună în pericol atât circulația în zonă cât și turiștii care opresc să admire Barajul Siriu. Asta pentru că, acești bolovani ce stau sa cadă sunt chiar în zona parcării.

„Astăzi pentru ora 14.00, am convocat o comisie de verificare și evaluare a situației la fața locului, pe DN10, la Siriu, în zona kilometrilor 79-80, este înainte de copertina de la km 81, deci cumva în zona barajului, deasupra barajului, efectiv. Comisia a fost convocată în urma sesizării SDN Buzău că pe partea dreaptă a drumului, adică pe versant, ar fi niste blocuri de dimensiuni destul de mari care ar fi în instabilitate și ar prezenta riscul de a se desprinde de pe versant. Mergem să vedem, am convocat și SGA, și IPJ și ISU și mergem să vedem exact care este obiectul sesizării și dacă se verifică sau nu. Vom vedea ce măsuri trebuiesc luate”, a spus prefectul Daniel Țiclea.

De altfel, prefectul Daniel Țiclea a explicat că în această zonă au mai fost probleme și în urmă cu câteva luni, când a și fost luată decizia ca circulația să fie oprită din cauza pericolul la care erau supuși trecătorii. Mai multe detalii despre momentul respectiv aici.

De asemenea, prefectul Buzăului a menționat faptul că acolo sunt prevăzute lucrări tocmai pentru că este vorba despre o zonă în care cad periodic pietre de pe versanți.

”Acolo, fix în acea zonă, este un contract care, din informațiile mele, deja a fost atribuit. Este un contract pentru montare de plase pe versanți, dar e și discuție pentru că pe o bucată de 60 de metri ar trebui făcută și o copertină, de la km 81. Acum sunt prevăzute niște lucrări, de ranguire și montare de plase pe versanți”, a spus Daniel Țiclea.


Deocamdată se lucrează la proiectare.