Actualitate

(FOTO) Controversă pe internet: „Au pus semafoare pe interzis”! Zona care a încins spiritele

Montarea mai multor semafoare în zona rondului de la Episcopie a devenit un subiect intens dezbătut de internauți. Semafoarele inteligente sunt menite să fluidizeze circulația și să ducă astfel la evitarea blocajelor rutiere. Acestea înconjoară Arhiepiscopia și au fost puse și la trecerile de pietoni de pe străzile Obor, Chiristigii, Aleea Episcopiei, Episcop Dionisie Romano și Sfântul Sava Gotul.

Noile semafoare, care au și buton, sunt secondate și de alte semafoare, adiționale, pentru a asigura o mai bună vizibilitate. De asemenea, ele sunt interconectate și fluidizează traficul automat în funcție de valorile de trafic.

Sursa FOTO-Infotrafic

Până aici totul sună bine. Practic, odată cu ele se renunță la prioritatea de stânga din rond. Însă, internauții l-au găsit vinovat pe „Dorel”, care ar fi montat un semafor într-o zonă unde nu circulă mașinile.

În urmă cu câteva săptămâni, din cauza aglomerației, strada Dionisie Romano a devenit sens unic. Concret, mașinile nu vor mai putea circula decât dintr-un singur sens, dinspre Episcopie spre Bulevardul Unirii. Însă, așa-zisele semafoare inteligente au fost montate și pentru sensul dinspre Bulevardul Unirii către Arhiepiscopie. Momentan semafoarele nu sunt în funcțiune și nu se știe cu exactitate dacă acel semafor chiar a fost montat greșit, dar o poză încărcată pe Facebook s-a viralizat, iar comentariile au venit în valuri.

Dorel și Primăria Buzău! 

..dar de ce este semafor și ptr autoturisme ?? Ptr cei ce vin pe interzis

Eu cred ca cineva a trebuit sa vanda niste semafoare.Nici in București nu am văzut 5 semafoare intr-un rond si la toate intrarile in rond. Nu mai spun pe Marghiloman la toate trecerile de pietoni

A bătut vantul…Îl sucesc maine dimineața la cafea

Urmează sa se pună semafoare la ieșirile din blocuri…

Dacă totuși Dorel nu a montat greșit semafoarele așa cum spun internauții, există ipoteza potrivit căreia strada Dionisie Romano va deveni din nou stradă cu dublu sens de circulație. Momentan e doar o ipoteză, pentru că nimeni nu a făcut vreun anunț în acest sens.

Discuțiile pe tema noilor semafoare sunt fără sfârșit, mai ales că majoritatea sunt montate fără a se ține cont de trebuința vechilor semafoare până la funcționarea celor inteligente. Iar, în prezent, mare parte dintre semafoarele vechi nu se văd se văd din cauza celor noi, nefuncționale momentan.

Sursa FOTO-Infotrafic

Semafoare inteligente au fost montate și pe bulevardul Unirii şi pe strada Alexandru Marghiloman.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Ca la noi…
  Cea mai mare prostie este sens unic pe Colonel Buzoianu. De asta e mereu blocaj la Mac.
  Nu am auzit pe nimeni să zică că e un lucru bun. Din contră, numai nemulțumiri.
  Nu le zice nimeni la primărie asta?

 • Montati semafoare la fiecare intersectie ~! Umpleti Buzaul de semafoare ! La fiecare colt de strada, la fiecare giratoriu !
  Dobitocilor !

 • SA PUNETI SEMAFOARE SI LA INTRARI IN BLOCURI SI PESTE TOT LA MALL SI LA WC UL PUBLIC CA DE SEMAFORUL E STEAG NATIONAL