Actualitate POLITICĂ

(FOTO) Cum a fost la Școala de vară a femeilor liberale. Liderul Ciucă, mesaj tranșant: e nevoie de mai multe femei în politică

În acest week-end a avut loc, în stațiunea Neptun de pe litoralul românesc, Școala politică de vară a femeilor liberale. Peste 300 de femei din toată țara au dezbătut, timp de 3 zile, diverse teme de interes. La Școala de vară a participat și o delegație a OFL Buzău, condusă de președinta organizației, Marieta Boloș.

La deschiderea oficială a participat și președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă. Acesta a avut un mesaj clar privind necesitatea creșterii numărului de femei în politică.

foto: Facebook OFL

„Recunoaștem că, în acest moment, numărul doamnelor şi domnişoarelor în structurile de conducere atât la nivel politic cât şi la nivel guvernamental este cât se poate de redus. Este evident că avem nevoie de dialog şi avem nevoie ca fiecare dintre partidele politice să înţeleagă acest aspect, iar în guvern este cât se poate de evident că avem o singură doamnă la masa guvernului. Ca atare, trebuie să recunoaștem această problemă, trebuie să găsim soluţii şi cred că doar prin implicare, prin dialog, prin convingere putem să atingem acest deziderat. În România, femeile reprezintă mai mult de 50% din populația ţării, însă în Parlament reprezentarea acestora este de mai puţin de 20%. Sunt un susţinător al cotelor de gen în politică şi nu doar o dată am făcut public angajamentul meu de a promova mai multe femei pe listele locale şi parlamentare”, a transmis Nicolae Ciucă.

De altfel, și președinta Organizației Femeilor Liberale le-a încurajat pe doamnele și domnișoarele prezente să se implice mai mult în viața comunităților din care fac parte și în politică:

“Este important să perseverați în proiectele voastre care răspund nevoilor comunităților din care faceți parte, să sprijiniți echipa PNL din județele voastre și să vă pregătiți pentru a ocupa funcții de demnitate publică, să îndrăzniți să candidați pentru a asigura o reprezentativitate sporită a femeilor din România. Trebuie să fim unite, să colaborăm unele cu celelalte, să facem din sloganul nostru, “Forță în unitate” , o realitate permanentă”, le-a spus femeilor liberale Florica Cherecheș, președintele OFL.

Alături de femeile liberale s-a aflat și președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu. Într-o postare pe Facebook, acesta și-a declarat susținerea pentru promovarea femeilor în politică.

”M-am bucurat să le fiu alături doamnelor și să le asigur de susținerea mea. Consider că școlile de vară sunt o oportunitate pentru participanți de a-și consolida cunoștințele pe diferite domenii-educație, economie, politică, administrație publică- fapt pentru care este necesară desfășurarea cât mai mai multor asemenea evenimente, la nivel județean sau național”, a scris parlamentarul buzoian.

foto: Facebook Gabriel Avrămescu