Actualitate POLITICĂ

(foto) Cum au sărbătorit femeile liberale 147 de ani de liberalism

Liberalii din întreaga țară au sărbătorit, ieri, 147 de ani de liberalism. În toate filialele a fost marcat momentul 24 mai 1875, data de naștere a Partidului Național Liberal, printre ai cărui fondatori s-au numărat figuri importante din istoria României, ca Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, C. A. Rosetti sau D. A. Sturdza.

Iar dacă la acea vreme de politică se ocupau doar bărbații, la  aproape un secol și jumătate distanță situația s-a schimbat, iar femeile sunt tot mai prezente în viața politică și publică.

Organizația de Femei a PNL Buzău a ales să marcheze aniversarea printr-o întâlnire de suflet.

”Alături de colegele mele am participat astăzi la o lecție de istorie in cinstea celor 147 ani de liberalism. Am rememorat acele pagini de istorie scrise de personalități marcante, ziditoare de concepte și practici politice cu alura democratica.

Daca acum mai bine de un veac, politica era apanajul exclusiv al bărbaților și istoria era scrisă la masculin, la distanță de 147 de ani, liberalismul românesc începe sa capete și conotații feminine”, a transmis președinta OF PNL Buzău, Marieta Boloș.