Actualitate

Incident grav la Boboc. Un militar și-a pierdut viața

Incident extrem de grav la Baza Aeriană de la Boboc. Un militar si-a pierdut viata în urmă cu puțin timp, în urma unui salt cu parașuta. Accidentul mortal ar fi avut loc la Baza Aeriana de la Boboc în timpul unui exercitiu. Potrivit primelor date, parașuta nu s- ar mai fi deschis.

MApN confirmă incidentul printr-un comunicat de presă. Potrivit oficialilor MApN, militarul care și-a pierdut viața avea 38 ani și era angajat al Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii. Era un militar cu experiență, având la activ 67 de salturi cu parașuta.

Sursa foto MAPN

“Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc. Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut.”


Etichete