Actualitate

(FOTO) Cum se demolează, fără autorizație de mediu, o parte din istoria industriei buzoiene

Altădată o clădire plină de viață, cu sute de muncitori care lucrau pentru producerea celebrei plase de sârmă, a ajuns acum o ruină. Iar, în curând, va dispărea cu totul din peisaj. Vorbim despre clădirea fostului laminor din zona industrială a Buzăului. În trecut un mare producător recunoscut la nivelul întregii țări, de câțiva ani și-a oprit producția.

Potrivit unor surse șansanews.ro, de curând s-ar fi trecut la o altă etapă, mai exact demolarea clădirii. Însă, o activitate care s-ar derula cu încălcarea normelor legale.  Aceleași surse șansanews.ro spun că autoritățile de mediu ar fi descins la adresa fostei fabrici, unde ar fi descoperit probleme în interiorul clădirii. Mai exact, aici s-ar fi derulat operațiuni de dezafectare a fostelor linii de producție și a celorlalte componente, fără ca agentul economic să aibă o autorizație de la Agenția pentru Protecția Mediului în care să fie menționate clar condițiile în care se poate dezafecta fosta hală. Pentru toate neregulile constatate, au fost aplicate și sancțiuni. Confirmarea acestui fapt a venit printr-o postare făcută pe Facebook de comisarii Gărzii de Mediu, prin care au anunțat că au aplicat sancțiuni de 60 000 lei unui operator din Buzău. Din imagini se poate observa că este vorba despre demolări într-o hală industrială.

“În urma unei inspecții de mediu efectuata la un agent economic de pe raza municipiului Buzau, la sfarsitul lunii ianuarie 2024, care desfasura activitate fără a respecta prevederile legislației de mediu în vigoare, comisarii de mediu au aplicat 2 sancțiuni în valoare totală de 60.000 lei ,conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. Au fost impuse măsuri de remediere a neconformitatilor constatate”.