Actualitate

Spărgătorul de mașini care opera noaptea a fost reținut. Cum au dat polițiștii de urma lui

ȘansaNews.ro a relatat joi despre cazul unui tânăr surprins pe camerele de luat vederi în timp ce încerca să spargă mai multe mașini parcate pe o stradă din Buzău. După cum reiese din imagini, el a chiar a reușit să intre în una dintre mașini.

Polițiștii s-au autosesizat după apariția imaginilor și au reușit să îl identifice în scurt timp. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, principalul bănuit de comiterea altor trei infracțiuni de tentativă la furt calificat și o infracțiune de furt calificat. El s-ar fi apucat de spart mașini în noiembrie anul trecut și fura tot ce găsea de folos, de la mânere și casetofoane, până la parfumuri. Există, de altfel, plângeri de la proprietarii de mașini ale căror mașini au fost sparte. După ce a fost prins, spărgătorul a fost reținut.

„Faptele au fost sesizate în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024 de către persoanele vătămate, după ce au observat daune în zona portierelor, ca urmare a forțării sistemului de închidere al acestora. În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca astăzi să fie prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă”, informează IPJ Buzău.