Actualitate

(FOTO&VIDEO) Disperare la Vadu Pașii. Oamenii cer măsuri pentru șoseaua pe care a murit Cosmin

Localnicii din Vadu Pașii sunt tot mai disperați, de la o zi la alta, cu cât trece timpul și văd că nu se schimbă nimic cu șoseaua pe care Cosmin Bașturea și-a pierdut viața într-un accident tragic. Cosmin mergea pe jos spre Buzău, la fel ca mulți alți localnici, iar viața i s-a frânt brusc când a fost lovit în plin de mașina condusă de un bărbat băut, la coborârea de pe pod, unde nu există trotuar. Pietonii sunt tot timpul în pericol, iar apropiații lui Cosmin încearcă din toate puterile să-i facă dreptate, mai ales că nu vor ca tragedia să se repete.

Mama sa, alături de o apropiată a familiei, Anca, au mers ieri la fața locului și au rugat echipa Focus TV să poată avea o intervenție în direct în cadrul emisiunii „Sens Direct” cu Doru Gheorghiade, pentru a spune exact cum stau lucrurile în locul în care s-a produs tragicul accident. Alături de ele a fost și consilierul Silviu Roșioru, care le-a ajutat la realizarea unei intervenții prin Skype.

Apelul lor a venit din disperare, iar sătenii care zi de zi își riscă viețile nu mai știu cui să se adreseze și speră ca măcar așa, având intervenții publice în media, glasul să le fie auzit, iar autoritățile să ia măsuri.

Oamenii se plâng de mașinile care trec cu viteză foarte mare și cer măsuri de limitare a vitezei, ca să nu mai fie și alte tragedii, cum a fost cea în care Cosmin și-a găsit sfârșitul.

Familia încearcă să își facă singură dreptate, iar apropiații adună dovezi privind modul în care se circulă zilnic acolo. O filmare făcută de ei arată mai mulți copii care încearcă să treacă prin zonă și care sunt nevoiți să se urce pe borduri și să meargă prin noroi. Asta mai ales că, încă de la începutul filmării, se vede și se aude cum un șofer începător turează motorul mașinii și rulează cu viteză excesivă.