Actualitate

(FOTO) Ea este eleva căreia contestația i-a purtat noroc. După contestații, are media 10 la evaluarea națională

Raisa Mersoiu, șefa de promoție de la Școala Numărul 15 din Buzău, este noul elev de 10 al evaluării naționale. Azi, după afișarea rezultatelor finale, numărul absolvenților de gimnaziu care au obținut media 10 la examen a crescut de la 16 la 17. Adolescenta a contestat nota la matematică și s-a dovedit că a avut dreptate: știa că predase o teză perfectă, iar recorectarea a dovedit asta. Obținuse nota 9.95, dar cum era sigură că nu a avut nici măcar o greșeală, a cerut o a doua opinie cu privire la lucrarea ei. Rezultatul? Nota pe care știa că o merită: 10.

Raisa Mersoiu

Ambițioasă, Raisa spune că nu a putut lăsa erorile să o doboare și iată că rezultatele finale au indicat că, într-adevăr, munca sa susținută a dat roade. Până la afișarea rezultatelor finale, ea a fost susținută de părinți, de dirigintă, dar și de colegii săi care au obținut și ei rezultate remarcabile. Clasa din care provine a mai dat încă trei elevi care au obținut media 10 la evaluarea națională, fiind o adevărată mândrie pentru diriginta Steluța Șerbănoiu.

Întrebată despre rezultatele sale, tânăra a explicat pentru Șansa News.ro că pentru a avea rezultate bune trebuie să ai și momente de respiro. Până la data examenului, Raisa a avut numeroase ieșiri cu prietenii și plimbări în aer liber alături de tatăl său. Însă, cele care o fac să uite de momentele tensionate sunt animalele, pe care le îndrăgește.

Pentru Raisa urmează acum admiterea la liceu. Va fi una fără emoții, pentru că media 10 îi asigură intrarea oriunde dorește.

Fire veselă și spontană, Raisa își dorește ca în viitor să devină medic.