Actualitate Agricultura acum

Leguma minune pentru bolnavii de diabet. Cercetătorii buzoieni o vând cu 5 lei kilogramul

Este leguma bună la toate și costă doar 5 lei kilogramul. Este vorba despre castravetele amar sau, după denumirea științifică, Momordica Charantia, despre care cercetătorii buzoieni spun că scade glicemia, colesterolul fiind considerată “insulină vegetală” .

Cu alte cuvinte, este o legumă care face minuni pentru bolnavii de diabet dar în același timp are și proprietăți anticanceroase, potrivit cercetărilor derulate în ultimii ani.

Castravetele amar este o plantă agățătoare tropicală înrudită îndeaproape cu dovlecii, dovleceii și castraveții obișnuiți. Este cultivat în întreaga lume pentru fructele sale comestibile, care sunt considerate de referință în multe tipuri de bucătărie asiatică. 

De asemenea, castravetele amar poate fi folosit și de persoanele care vor să scadă în greutate pentru că este o legumă cu foarte puține calorii. În plus, se pare că extractul de castravete amar sub formă de supliment are proprietăți de ardere a grăsimilor. Pe de altă parte, castravetele amar este o sursă importantă de mai mulți nutrienți-cheie, având în primul rând un bogat conținut de vitamina C, respectiv 93% din doza zilnică recomandată .

Începând de săptămâna trecută, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău a scos la vânzare două dintre soiurile cultivate în serele unității, respectiv Rodeo și Brâncuși. 

“Despre castravetele amar v-am tot povestit în postările noastre. Ei bine, a sosit momentul sa vă anunțăm că, începând cu data de 28.06.2023, vom începe comercializarea acestuia la prețul de 5 lei/kg”, este informarea pe pagina de Facebook.