Actualitate

(FOTO) Filmul tragediei de la Năeni. Localnic: „Au ajuns oamenii să moară pentru apă!”

Sunt mari probleme cu apa în comuna Năeni, județul Buzău. În majoritatea satelor comunei apa este furnizată cu program, iar la Fințești nici măcar nu există sistem de aducțiune. O spun reprezentanții Companiei de apă Buzău, potrivit cărora în satul respectiv nu există surse de apă. De aici, cel mai probabil, și tragedia de ieri, când patru oameni au căzut într-o fântână pe care o curățau.

Potrivit Simonei Săvulescu, directorul Companiei de Apă Buzău, cei 4 au folosit o motopompă, cu ajutorul căreia au încercat să scoată apa din fântână, pentru a o curăța. Gazele l-au intoxicat pe primul dintre bărbați, care lucra în adâncime. Un altul a încercat să-l scoată la suprafață, dar a avut aceeași soartă. Rând pe rând, și ceilalți doi s-au intoxicat, în încercarea de a-și salva colegii.

Simona Săvulescu-director Compania de Apă Buzău

Când pompierii au ajuns la fața locului, sătenii se strânseseră în jurul fântânii, iar unul dintre aceștia, disperat, a strigat că „au ajuns oamenii să moară pentru apă”, rezumând clar și concis calvarul cu care se confruntă localnicii din zonă. Zona este una foarte dificilă, iar conducerea Companiei de Apă susține că s-au încercat toate variante pentru a furniza apă în Năeni, însă a fost în zadar.

Simona Săvulescu

În urma incidentului de ieri, un bărbat a murit, iar un altul a ajuns la un spital din Capitală, transportat cu un elicopter SMURD. Ceilalți 2 bărbați au fost transportați la Spitalul Județean Buzău. Bărbatul decedat avea 44 de ani, era căsătorit și avea un copil.