Actualitate Tineri pentru România

(FOTO) Gândurile unui viitor medic: “Vreau să salvez vieți, pentru asta m-am născut, vreau să văd oameni fericiți”

Teodora Lungu este adolescenta care a reușit o performanță de excepție la bacalaureat. A obținut cea mai mare medie din județ, 9,95. A fost un rezultat pe măsura talentului și muncii sale. Însă, abia acum pentru Teodora urmează cel mai important pas din viața ei: admiterea la facultate. Nu are emoții cu privire la admitere, pentru că știe că asta este menirea ei: să devină medic pentru a putea salva vieți.

Tânăra din Cochirleanca, absolventă a Colegiului Hasdeu, știe de câțiva ani ce vrea să facă în viață, să devină îngerul salvator pentru oamenii aflați în impas. Teodora este pasionată de biologie, chimie, de ceea ce înseamnă corpul uman și secretele organismului, așa că a optat pentru Facultatea de Medicină.

“Am ales această facultate din pasiunea de a salva vieți. Știu că sună  clișeic, dar mie mi se pare că atunci când pacientul vine la spital amărât, chinuit și eu reușesc să îl fac să plece acasă fericit, pe picioarele sale, mă pot considera un om complet. Nu m-aș vedea făcând altceva, cred că pentru asta m-am născut. Dau la medicină generală, dar specializarea nu o știu încă, vreau să experimentez și apoi să decid”, a declarat Teodora, în direct, la Focus Tv.

Știe ce meserie va avea, însă, nu și unde va profesa. Dezamăgită de condițiile oferite medicilor în România, Teodora spune că se va gândi serios unde va profesa, dacă va alege sistemul sanitar românesc, sau va pleca peste granițe.

“Eu nu zic că rămân în țară, dar nici că plec, recunosc că nu sunt atât de mulțumită de condițiile din țară. Dacă la un moment dat mi s-ar oferi  oportunitatea de a pleca în străinătate, m-aș gândi bine. Nu pot să spun da, sunt patriotă, rămân în țară. Nu știu ce voi face.”

Cât despre cheia succesului, adolescenta cu cea mai mare medie la sesiunea de vară a bacalaureatului crede că totul depinde de fiecare persoană în parte. În ceea ce o privește, la bacalaureat a reușit să ia cea mai mare notă din județ fără a face meditații. I-au fost de ajuns cunoștințele căpătate la clasă, în timpul orelor, dar și testele făcute acasă. Consideră că succesul a venit din faptul că a știut ce are de făcut, pentru că a alocat timp suficient pentru învățat, dar și pentru relaxare, pentru ieșiri cu prietenii.

“Cine vrea, poate. Își trebuie ambiție și orgoliu, trebuie să știi cum să înveți, să știi că trebuie să te ocupi și de tine, nu poți doar să înveți, obosești. Când simțeam că sunt obosită, luam o pauză, ieșeam afară cu prietenii, discutam cu ei sau cu părinții, mă uitam la un film. Eu cred că pauzele mici și dese sunt cheia succesului.”