Actualitate

(FOTO) Lasă Dusterul pentru Cayenne? Un buzoian a plecat în Italia și testează mașini de 500 de cai putere

Ajuns în Italia zilele trecute, Cosmin Crăciun, pasionatul de călătorii, off-road și senzații extreme nu a ezitat să-și testeze din nou limitele. Probabil ieșit din comun ar fi fost să îl vedem conducând o Vespa sau un Fiat, dacă tot a ajuns în țara unde totul pare rupt dintr-o romanță veche. Nelăsându-se cucerit de eleganța unui drum cu o mașină sau cu o motocicletă italienească, buzoianul a ales să testeze o mașină de aproximativ 460 de cai putere.

Experiența a fost prima de acest gen pentru el. Plin de entuziasm, el le-a prezentat bolidul urmăritorilor săi de pe rețelele sociale. Cosmin a descris-o ca fiind „o mașină”, asta până s-a urcat la volan, a turat motorul și a pornit la drum.

Primul test rapid a fost un drum lin printr-o pădure, unde buzoianul s-a obișnuit cu setările și opțiunile mașinii. Ulterior, pe un drum privat, a accelerat până la 184 kilometri la oră, viteză pe care autovehiculul a prins-o în doar câteva secunde.

„Sunt într-adevăr speciale aceste mașini. Poate chiar și pentru proprietari, dar pentru mine care nu conduc atât de des. Cu siguranță nu sunt mașini banale și plictisitoare, deci cred că merită fiecare kilometru, să spun așa. E o senzație deosebită, a menționat Cosmin Crăciun.

Mașina a fost testată și la ore târzii, deoarece conducerea pe timp de noapte presupune și multe capcane. Sistemul avansat de lumini i-a ușurat foarte mult munca, având o vizibilitate bună și putând aprecia exact distanțele. Parbrizul, oglinzile și farurile l-au ajutat să vadă fără strălucire orbitoare și reflexii, dar totodată clar și cu contrast.  Episodul complet a fost deja încărcat pe Youtube și îl puteți accesa AICI.

Cosmin nu a condus mașina cu viteză excesivă pe drumurile publice. Testele de viteză s-au efectuat pe drumuri secundare, aflate pe terenurile proprietarului bolidului de lux.