Actualitate Agricultura acum

Invitație la degustat cireșe! Vor fi peste 100 de soiuri delicioase

Mese încărcate cu cireșe în peste o sută de soiuri, de la cele galbene și zemoase până la cele roșii, mari și crocante. Toate vor fi puse spre degustare în cadrul tradiționalului festival-concurs Sărbătoarea Cireșelor organizat la Stațiunea Pomicolă Istrița. La fel ca în fiecare an, evenimentul aduce într-un singur loc cei mai mari producători de cireșe din țară, iar la final va fi ales soiul anului 2023.

Sărbătoarea Cireșelor va fi organizat pe 17 iunie, însă până atunci cercetătorii de la Stațiunea Istrița invită toți buzoienii la cules de cireșe. Cei care doresc fructe naturale pe care să și le culeagă personal pot merge în livada de la Săhăteni și vor avea parte de o experiență de neuitat.

”Pentru că e vară, iar natura este în plină sărbătoare, vă invităm să petreceţi o zi memorabilă în livada de cireși alături de familie și prieteni. Vă invităm 𝐥𝐚 𝐒𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐏𝐨𝐦𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚̆ 𝐈𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̦𝐚 situată în 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐒𝐚̆𝐡𝐚̆𝐭𝐞𝐧𝐢, 𝐬𝐚𝐭 𝐈𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̧𝐚 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬, 𝐣𝐮𝐝. 𝐁𝐮𝐳𝐚̆𝐮, să degustaţi felurite soirui de cireşe şi să vă relaxaţi departe de agitaţia urbană”, este invitația cercetătorilor.

Andrei Tabacu

Cercetătorii permit vizitatorilor să petreacă timp printre cireșii încărcați de fructe, să adune câte cireșe vor, iar la final vor plăti cât vor lua acasă. Prețul este unul mai mic decât dacă fructele ar fi cumpărate de la magazinul din fața stațiunii.

Prețul unui kilogram de cireșe la poarta stațiunii este de 15 lei.