Actualitate

(FOTO) Lecții inedite la Pedagogic. Voluntarii SMURD, profesori pentru o zi

Lecții inedite la Colegiul Pedagogic Buzău. Mai mulți pompieri și polițiști au mers în mijlocul elevilor pentru a-i învăța cum să reacționeze în caz de incendiu sau altă situație de urgență. Pompierii au desfășurat un exercițiu ce a avut ca temă simularea unor situații ce se ivesc pe timpul unui incendiu,dar au prezentat și reguli de comportare în timpul producerii unui seism.

De asemenea, alături de profesori și tineri s-au aflat și două voluntare S.M.U.R.D. Teodora Urjan și Georgiana Millean au absolvit cursul de pregătire în acordarea primului ajutor de bază și s-au alăturat, de peste 1 an, pompierilor profesioniști. Au căpătat experiență participând la zeci de misiuni iar acum au decis să ajute la rândul lor alte persoane, să le învețe ce trebuie să facă în caz de urgență.

“În cadrul lecției deschise, ce a avut ca public elevii de gimnaziu și profesorii acestora, specialiștii au prezentat copiilor măsuri de siguranță școlară și modul de comportare și acordare a primului ajutor medical în cazul unei situații de urgență! De această dată, alături de specialiștii ce au condus activitatea, au luat parte 𝙏𝙚𝙤𝙙𝙤𝙧𝙖 𝙐𝙧𝙟𝙖𝙣 și 𝙂𝙚𝙤𝙧𝙜𝙞𝙖𝙣𝙖 𝙈𝙞𝙡𝙡𝙚𝙖𝙣, voluntare S.M.U.R.D, ce au absolvit cursul de pregătire în acordarea primului ajutor de bază și activează în cadrul ISU Buzău de peste 1 an cu rezultate foarte bune, dobândind experiență pe parcursul a zeci de intervenții pe raza județului! În fapt, tinerele noastre colege au avut rolul de profesori sub îndrumarea domnului Vasiliu, prezentând verbal și practic ce manevre trebuie efectuate în cazul în care întâlnim o persoană ce are nevoie de prim ajutor medical de urgență, interacționând cu copii, si ducând mai departe învățăturile dobândite de-a lungul carierei lor, ca voluntar! “,anunță ISU Buzău.

La rândul lor, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară au mers la Pedagogic și au stat de vorbă cu tinerii.

“În cadrul activității au fost prezentate reguli și măsuri de siguranță școlară, cu scopul reducerii riscului infracțional și victimal. Elevilor le-au fost adresate recomandări privind prevenirea bullyingului, a infracțiunilor comise cu violență, a infracțiunilor contra patrimoniului și recomandări privind respectarea regimului circulației rutiere”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.