Actualitate

(FOTO) Liste nesfârșite, cheltuieli pe măsură! Ce buget este necesar pentru rechizitele de anul acesta

Timpul a trecut fără să ne dăm seama, iar anul școlar este pe cale să înceapă! În ultimele zile, librăriile și marile magazine au fost luate cu asalt de părinții cu listele în mâini, pentru a cumpăra cele necesare pentru noul an școlar. Alții așteaptă prima zi de școală pentru a primi de la doamna învățătoare lista cu rechizitele necesare. Cert este că o listă alcătuită corect poate deveni cel mai util instrument în reducerea cheltuielilor.

Trebuie să luăm în calcul faptul că în funcție de vârsta copilului, cheltuielile, dar și pretențiile cresc. Am dat și noi o raită prin magazine și am încropit o listă cu rechizitele necesare pentru trei categorii de vârstă diferite, pentru puștii din clasa pregătitoare, de clasa întâi și a patra.

Pentru clasa pregătitoare, o listă completă care implică minime cheltuieli, cuprinde caiete de diverse tipuri, vocabular (1,5 lei), 1 penar (minim 50 de lei), stilou cu rezerve de cerneală sau pix cu gel(între 2 și 20 lei), creioane colorate(18 lei), carioci(15 lei), 2 creioane, o radieră (1 leu), o ascuțitoare (de preferat cu rezervor-1 leu)), o riglă (5 lei); bloc mic de desen( 8-12 lei), acuarele ( 15 lei), set pensule de diferite grosimi (20 de lei), pahar de plastic, foarfecă cu vârf rotunjit(3 lei), lipici solid (2 lei), plastilină 24 culori(10 lei) și planșetă pentru modelat (3 lei), hârtie glasată (7 lei), hârtie creponată(7 lei), etichete pentru caiete și cărți (3 lei), dosare(5 lei), biblioraft (3 lei), folii pentru protecția documentelor (5 lei).

Pentru copiii de clasa întâi, pe lista cu rechizite găsim, pe lângă caiete, penare, blocuri de desen, set hârtie colorată și numărătoare și alfabetar.

Pentru clasele mai mari, listele cu rechizite sunt completate de caiete speciale pentru geografie, biologie, muzică.

Făcând un calcul, doar pentru rechizite este necesar un buget de cel puțin 200 de lei. La aceste cheltuieli se adaugă hainele pentru școală, echipamentele sportive, dar și un ghiozdan, ceea ce înseamnă cheltuieli totale care ajung până la 600-800 de lei pentru un copil.