Actualitate

Polițiștii, în număr mult mai mare pe teren. Se anunță ample controale

Foto cu caracter ilustrativ

Nu doar copiii și părinții s-au pregătit pentru noul an școlar, ci și polițiștii. Revenirea copiilor la școală înseamnă valori de trafic crescute dar și aglomerație în preajma școlilor. Pentru ca fiecare zi de cursuri să treacă fără probleme, forțele de ordine s-au mobilizat astfel încât, în următoarele zile, efective importante de polițiști se vor afla în teren. Polițiștii vor fi prezenți în proximitatea școlilor și grădinițelor, dar vor fi prezenți și pe străzile principale. Vor sta cu ochii inclusiv pe șoferii care transportă elevii de acasă la cursuri și înapoi, pentru a se asigura că pe întreg traseul copiii sunt în siguranță.

“În perioada 5 – 9 septembrie 2022, vor fi efectuate controale în trafic, care vor viza verificarea stării psihofizice a conducătorului autovehiculului, inclusiv prin testarea alcoolscop, utilizării centurilor de siguranță și respectării normelor rutiere și a legalității transporturilor. De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți zona unităţilor de învăţământ, amplasate în zone intens circulate, pentru asigurarea fluenței și a siguranței rutiere.Anul acesta, Biroul Siguranță Școlară, cu sprijinul Serviciului de Ordine Publică, a derulat un proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar”, anunță IPJ Buzău.

Misiunea polițiștilor nu se va încheia după prima săptămână de școală. Pe tot parcursul anului, oamenii legii vor sta de vorbă cu elevii, profesorii și părinții. Vor acționa pentru reducerea violenței fizice și psihice.

“Anul acesta, una dintre prioritățile Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității este prevenirea infracțiunilor contra persoanei, cu accent pe prevenirea victimizării categoriilor vulnerabile, în special minori. În vederea protejării acestora, este necesară implementarea unei campanii naționale adresate adulților care îi supraveghează, pentru a conlucra în informarea și pregătirea adecvată a copiilor. Perioada de implementare a campaniei este 29 august – 11 septembrie 2022. Campania are ca scop creșterea gradului de siguranță a minorilor, prin conștientizarea părinților cu privire la potențialele pericole și situațiile vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în mediul online, atunci când nu sunt supravegheați de adulți.”

Sfaturi transmise părinților la început de an școlar

  • •Stabiliți copilului un program, astfel încât să știți tot timpul unde este și ce face;
  • •Spuneți-i la cine să apeleze când se ivește o problemă și stabiliți o persoană care să-l supravegheze atunci când nu sunteți lângă el;
  • •Discutați permanent cu copilul și asigurați-l de toată disponibilitatea de a-l ajuta și îndruma;
  • •Aflați cine sunt prietenii copilului dumneavoastră, inclusiv în viața on-line.