Actualitate

(FOTO) Loc de joacă abia inaugurat, la Mărăcineni, ținta criticilor. Deputatul Ungureanu: “Este așezat în pustietate, lângă groapa de gunoi”

Sursa foto Fb/ Primăria Comunei Mărăcineni

Inaugurat cu fast zilele trecute, în Mărăcineni, un loc de joacă pentru copii a devenit subiect de controversă. Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, acuză autoritățile că ar fi amenajat parcul într-un loc total nepotrivit, unde cei mici ajung cu greu.

Parcul are tobogane, bănci pentru relaxare, spații verzi și aparate de fitness, fiind amenajat în satul Căpățânești. Investiția a fost finalizată recent, iar, la finele săptămânii trecute, a avut loc inaugurarea. Un moment la care au luat parte sute de localnici, după cum o arată fotografiile publicate pe pagina oficială de Facebook a Primăriei comunei Mărăcineni.

Însă, inaugurarea acestui loc de joacă este criticată de deputatul USR Emanuel Ungureanu care, la începutul lunii, a făcut o vizită la obiectiv. Atunci, amplasamentul era sub cheie, iar drumul de acces era neasfaltat. Parlamentarul de Buzău acuză autoritățile că au găsit un loc total impropriu pentru această investiție, mai exact lângă balastiere, la marginea satului.

“Pentru orice mărăcinean care are copii locul acela este imposibil, este așezat într-un colț de comună unde s-ar putea juca eventual nepoții primarului, pentru că acel loc de joacă este doar în apropierea unei gropi de gunoi acoperită de el, aproape de râul Buzău, în pustietate, fără niciun fel de conexiuni cu zona populată a comunei, cu nevoile locuitorilor care au copii mici să meargă la un asemenea loc de joacă. Îi rog pe mărăcineni să se uite la această minune de loc de joacă și pe 9 iunie să îl sancționeze pe primar pentru această bătaie de joc”, declară deputatul USR Emanuel Ungureanu.

De partea cealaltă, primarul din Mărăcineni, Constantin Dumitru, respinge acuzațiile parlamentarului de Buzău și spune că lucrurile nu stau deloc așa. Primarul susține că terenul pe care a fost construit parcul a fost singurul disponibil în localitate pentru a putea realiza un loc de joacă modern, atât de necesar celor mici, și spune că nu este nici pe departe un loc greu accesibil. “Copiii sunt în siguranță acolo”, mai spune primarul Constantin Dumitru.

“Nu este o zonă izolată, acolo a fost terenul pregătit de mult pentru locul de joacă, nu aveam în altă parte. Am cărat mașini de pământ și am umplut gropile apărute în urma excavărilor, am pregătit terenul. Copiii aveau un parc foarte mic, nu aveau unde să se joace, așa că această investiție a fost foarte bine primită. Copiii sunt acolo întreaga zi, până seara târziu. Avem o persoană care se ocupă special de pază, îl deschide la 8:00 și îl închide seara, la ora 22:00.  Parcul este iluminat, supravegheat video, este încercuit cu gard, copiii sunt în siguranță acolo.”

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Edilii PSD nu au bun simt si limite, au dat drumul la avizari si aprobari de tot felul de constructii bizare, doar doar vor obtine bani negri prin care sa ridice voturile la alegerile locale…
    Poate dl Ungureanu ajunge in zona str. Viitorului sau oricine din opozitie, sa verifice unde vrea PSD sa avize de PUZ si AC pentru construit clinica de boli TBC, fix in centrul caselor, direct peste oameni…banul negru conteaza si, mai nou, inscrierea in partidul trandafir…