Actualitate

Cum vă pot păcăli crescătorii de oi! La ce să vă uitați când cumpărați carne de miel

Se apropie sărbătorile pascale, iar unii comercianți își perfecționează metodele cu care încearcă să îi păcălească pe clienți! Avertismentul vine de la inspectorii Direcției Sanitar Veterinari care au depistat astfel de înșelătorii anii trecuți și care, acum, anunță controale ample în toate spațiile în care se vinde carne de miel, inclusiv la talcioc, în municipiul Buzău.

Cum primii crescători de ovine deja s-au instalat în spațiul de la talcioc, iar clienții nu au întârziat să apară, medicii veterinari recomandă ca, în cazul cărnii de miel, vândută în târguri sau piețe, prima verificare pe care trebuie să o facă orice cumpărător este cea a ștampilei ovale. Aceasta certifică faptul că animalul a fost verificat sanitar-veterinar după sacrificare.

Iulian Moca, purtătorul de cuvânt din cadrul DSV Buzău, a explicat la Focus News, că și anul trecut au fost aplicate amenzi pentru că animalele sacrificate nu aveau ștampila care să certifice faptul că au fost tăiate într-un abator, deci în condiții sigure pentru consumatori.

Iulian Moca

Comerțul în spații autorizate nu reprezintă o garanție sută la sută a faptului că marfa a trecut prin controlul sanitar-veterinar. De pildă, una dintre cele mai folosite metode de către producătorii care vor să-și înșele clienții este cea a ștampilei cu cartoful.

Iulian Moca

La Buzău, mieii sacrificați vor fi vânduți, anul acesta, într-un spațiu care va fi amenajat la marginea orașului, în spațiul de desfășurare a Târgului Drăgaica. Cât costă un kilogram de carne vedeți aici.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian