Actualitate

(FOTO) Misiune pentru viață! Jandarmii buzoieni donează sânge pentru semenii lor

Patriarhia Română și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române organizează o nouă acțiune de donare de sânge la nivel național. Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a debutat în anul 2013. Din 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional. Din 2013 şi până anul trecut s-au recoltat 2.450 litri de sânge de la 35.000 de donatori fideli.

Jandarmii buzoieni consideră că dacă vrei să motivezi o persoană, puterea exemplului este cel mai bun mod de a o face. Așa se face că 23 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău au răspuns prezent campaniei umanitare: ,,Donează sânge! Salvează o viață”. Aceștia s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Buzău, fiind convinși de faptul că gestul lor poate ajuta oameni cu grave probleme de sănătate. Ei s-au mobilizat pentru a dona sânge și a reda astfel șansa unei vieți normale persoanelor aflate în situații limită.

Gestul jandarmilor buzoieni este unul benevol și reprezintă o continuare a misiunilor de sprijin a persoanelor care au nevoie urgentă de sânge. Jandarmii participă, de altfel, constant la campaniile sociale inițiate de Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, în efortul comun de a aduce speranță și încredere celor a căror viață depinde de un gest atât de simplu: acela de a dona.

Şi în anii trecuți, oamenii legii s-au implicat în activităţi de donare de sânge, iar prin aceste iniţiative ei doresc să sprijine atragerea de noi donatori, dar şi fidelizarea celor care au mai donat, lansând un îndemn pentru toţi membrii comunităţii să se alăture prin voluntariat  în astfel de acţiuni umanitare, în vederea acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate.