Actualitate

(VIDEO) Antreprenori și ministrul de resort, față în față, la lansarea Clubului Oamenilor de Afaceri din Buzău. Ce și-au spus

Clubul Oamenilor de Afaceri din Buzău a fost lansat, miercuri seara, printr-o întâlnire care l-a adus în fața micilor întreprinzători pe ministrul Antreprenoriatului și Turismului. Timp de două ore, Constantin Daniel Cadariu a răspuns întrebărilor venite din partea antreprenorilor buzoieni, punctând importanța unei astfel de organizații care aduce la masa discuțiilor oameni de afaceri, specialiști și autorități. De altfel, tocmai acesta este obiectivul organizației nou create: consultări și răspunsuri pentru oamenii de afaceri, un cadru de dezbatere de care micii întreprinzători au nevoie și care a lipsit multă vreme, la Buzău, aspect punctat și de inițiatorul Clubului Oamenilor de Afaceri, senatorul PNL Vlad Pufu. Acesta a declarat, la lansarea COAB, că a resimțit lipsa unui astfel de cadru, în cei peste 20 de ani de activitate în mediul de afaceri.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a mărturisit că nu-i sunt străine provocările antreprenorului român, arătând că soția sa administrează o firmă la Suceava. Daniel Constantin Cadariu a punctat și faptul că astfel de organizații ar trebui să existe peste tot în țară, pentru că micii întreprinzători au nevoie să se facă auziți până la minister.

Prima întâlnire oficială organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri din Buzău a adunat, în același loc, zeci de antreprenori din diverse domenii. Întâlnirea a durat aproximativ două ore și a fost una dinamică și foarte utilă pentru oamenii de afaceri. Întrebările au venit una după alta, cele mai multe dintre ele având ca temă accesarea fondurilor puse la bătaie prin programele lansate de minister.

După lansarea oficială a Clubului Oamenilor de Afaceri Buzoieni urmează diverse întâlniri și alte acțiuni prin care membrii să obțină cadrul necesar pentru a-și dezvolta afacerile, inclusiv prin sfaturi oferite de antreprenori renumiți la nivel național.

”COAB a debutat la Buzău. O seară mai mult decât reușită! Prima discuție liberă între antreprenori, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, s-a dovedit foarte utilă. Am vorbit despre toate programele de finanțare adresate firmelor mici si mijlocii, ca microgranturi, granturi pentru investiții, pentru capital de lucru, Start-Up Nation, programul de microindustrializare, cel de comerț și servicii de piață și așa mai departe. Ministrul Daniel Cadariu a prezentat toate programele derulate de Minister, ce pot fi accesate și care pot ajuta firmele cu un capital important, atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene.

Astfel de întâlniri pot aduce și genera noi modele de business și un network esențial în afaceri”, a spus Vlad Pufu, inițiatorul COAB.

La final, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a subliniat că cel mai important pentru mediul de afaceri și pentru economie este o bună comunicare între antreprenori și autoritățile centrale.

Clubul Oamenilor de Afaceri Buzoieni este o organizație non profit, apolitică și s-a constituit din nevoia de interacțiune în mediul de business local, identificarea problemelor specifice și găsirea unor soluții comune, dar și crearea unei legături mai strânse între antreprenori, mai ales într-o perioadă de criză cum este cea actuală.