Actualitate

(FOTO) Mobilizare generală pentru curățenie. Comuna din Buzău unde săniușul a fost înlocuit de acțiuni de ecologizare

Vremea neobișnuit de caldă pentru luna ianuarie dă peste cap tot, inclusiv acțiunile oamenilor. În mod normal, la această oră buzoienii care locuiesc în zonele de deal și de munte ar fi trebuit să stea la gura sobei, iar copiii să se dea cu sania. Doar că zăpada lipsește, iar lipsa vegetației a lăsat să se vadă la tot pasul urmele ”civilizației”: gunoaie de tot felul aruncate la voia întâmplării.

Tocmai de aceea, la Beceni s-a dat adunarea, și pentru că e cald a început ”luna curățeniei”. Zeci de saci de gunoaie sunt adunați zilnic din șanțuri, de pe marginea drumurilor și din alte zone de pe domeniul public.

Primarul îi cheamă pe localnici să i se alăture în acest demers și speră ca în acest fel oamenii să fie conștientizați și responsabilizați să nu mai arunce deșeurile la voia întâmplării.

“Pe lângă acțiunile concrete de ecologizare a unor spații publice din fiecare sat, dorim să transmitem oamenilor că trebuie să fie mai atenți în privința gestionării deșeurilor. Este o problemă serioasă care ne privește pe fiecare dintre noi și care ne costă destul de mult. Trebuie să conștientizăm cât de importantă este problema gestionării corecte a gunoaielor, încă de la momentul în care le producem. Nu suntem la prima acțiune de acest gen și sperăm să avem succes, a declarat Adrian Burlacu, primarul liberal al comunei Beceni.