Actualitate

(FOTO) Modernizarea amfiteatrului din Parcul Tineretului, primele piedici

Un proiect aprobat încă de anul trecut de consilierii municipali, modernizarea amfiteatrului din Parcul Tineretului și transformarea lui într-un spațiu în care pot fi organizate spectacole sau alte evenimente cu un public numeros, înregistrează întârzieri. Planurile municipalității de transformare a amfiteatrului par greu de îndeplinit, dovadă că la licitația pentru atribuirea lucrărilor nu s-a prezentat nici măcar o firmă care să respecte toate criteriile prevăzute în caietul de sarcini. Motiv pentru care licitația se reia, nu înainte însă de a recalcula costurile proiectului, în condițiile exploziei prețurilor din domeniul construcțiilor.

“Noi am avut licitația. Am avut surpriza neplăcută, să zic așa, că nu s-a prezentat nicio firmă capabilă din punct de vedere tehnic să preia lucrarea, pentru că este o lucrare destul de complexă, am înțeles că sunt foarte puține firme specializate pe astfel de lucrări. S-a reluat licitația și sperăm să se prezinte cineva capabil să facă această lucrare. S-au și recalculat costurile, între timp, pentru că au sărit în aer prețurile la materiale și cred că și aici a fost o dificultate, și atunci cei care au depus documentația s-au trezit că n- ar mai face față cu acele devize, și s- a cerut recalcularea prețurilor”,a declarat, la Focus Tv, viceprimarul Oana Matache.

Autoritățile speră ca la a doua încercare să se înscrie o firmă care să modernizeze amfiteatrul conform proiectului care prevede, printre altele, acoperirea spațiului astfel încât să poată găzdui evenimente atât în plină caniculă, cât și atunci când cad precipitații.

“În proiect, mai spectaculoase sunt acele arcade care unesc acel acoperiș al amfiteatrului, dimensiunile sunt destul de dificil de onduit pe acea arhitectură, dar nu imposibil, doar că sperăm că dacă s-au recalculat devizele la valori mai realiste ale pieței de astăzi poate va încuraja mai multe firme să aplice.”

Odată refăcut, amfiteatrul din Parcul Tineretului ar putea deveni o sală de spectacole care să găzduiască un public format din circa 600 de persoane. Pe de altă parte, ar putea fi o sală care ar aduce venituri la bugetul local, prin închiriere.

“E nevoie de acest proiect, amfiteatrul e mult mai util când e acoperit. Așa cum este în prezent, vara îl poți utiliza doar dimineața sau după ce apune soarele, e foarte cald, nu poți sta mai mult de o oră. Nu avem spațiu pentru evenimente de vară cu public larg. Ar putea să ajungă la 600 locuri. Poate fi aducător de venituri pentru că am tot primit oferte de la formații care vor să organizeze spectacole, am putea să și producem.”

Dacă la cea de-a doua licitație va fi desemnat un câștigător, autoritățile locale speră ca până la finele anului viitor amfiteatrul din parc, modernizat, să poată găzdui primul spectacol.