Actualitate

Strada Frăsinet, de evitat. Se anunță haos în zonă

Sursa Fb/ Valea Salciei

Atenție, șoferi! Dacă ați plănuit ca mâine să faceți cumpărături, ați face bine să evitați strada Frăsinet, cea care duce la centrele comerciale din nordul orașului. Compania de Apă are programată o amplă lucrare în zonă, așa că dacă nu vreți să pierdeți vremea în trafic, mai bine alegeți altă rută.

Echipe de muncitori vor merge mâine, 21 decembrie, de la ora 9:00 dimineața, pe strada Frăsinet pentru o lucrare care nu mai poate fi amânată. A fost descoperită o problemă gravă în zona parcului Iazul Morilor, așa că miercuri, 21 decembrie, se va săpa pe strada Frăsinet pentru a putea fi remediată de urgență avaria.

“În urma acțiunilor de curățare a rețelei de canalizare, pe strada Frăsinet, în zona parcului Iazul Morilor, am constatat că o parte a rețelei de canalizare este prăbușită, tubul respectiv s-a dezintegrat, s-a deformat. Dat fiind faptul că deja sunt semne că e posibil să înceapă să se rpoducă surpări, nu s-a mai putut amâna intervenția. Ca urmare, miercuri, 21 decembrie, vom interveni pentru înlocuirea acelui tub de canalizare”, a declarat, pentru șansanews.ro, directorul Companiei de Apă Buzău, Simona Săvulescu.

Lucrările sunt programate să se desfășoare între orele 09.00 și 16.00. Și cum se va săpa chiar pe mijlocul străzii, traficul rutier va fi cu siguranță îngreunat.

“Lucrarea presupune săpătură la 4 m adâncime. Vom încerca să afectăm cât mai puțin, o suprafață cât mai mică. În sensul acesta vom folosi echipamente speciale de sprijinire a malurilor astfel încât săpătura să fie cât mai îngustă și să afectăm cât mai puțin din banda de circulație. Ne dăm seama că este un disconfort pe care îl vom crea mai ales în această perioadă a sărbătorilor în care toată lumea se deplasează spre centrele comerciale, însă nu se putea amâna intervenția pentru că era posibil să apară efecte nedorite.”