Actualitate

(FOTO) Noi atacuri ale urșilor. Animalele au făcut un adevărat măcel în două gospodării din Bisoca

Foto arhiva

Sătenii din Bisoca sunt din nou terorizați de atacurile urșilor, care coboară în sat și dau iama în gospodării. Cel mai recent atac a avut loc luni noaptea. Era trecut de miezul nopții când un urs a atacat o gospodărie din Bisoca. Proprietarii au asmuțit câinii și au încercat să facă zgomot, ca să alunge fiara, însă eforturile au fost în zadar. Ursul le-a distrus gospodăria și a omorât un porc de 100 de kilograme chiar sub privirile proprietarilor.

Oamenii, disperați, au făcut înștiințări la primărie și au postat pe rețelele de socializare, în speranța că vor fi despăgubiți sau că cel puțin se vor lua măsuri.

Primar Bisoca-Florin Stemate

„Așa arată în urma ursului și fără porc !”, este mesajul postat de Pavelica Bacain, proprietara.

Și în satul Lopătăreasa scenariul a fost aproape identic: un urs a sărit gardul în curțile oamenilor și le-a mâncat porcul din curte, după care a fugit în pădure.

Primar Bisoca

Atacurile de acest fel tind să devină o problemă la ordinea zilei. Faptul că se întâmplă din ce în ce mai des nu intră nici pe departe în sfera normalului, iar oamenii sunt speriați, mai ales că distanțele între gospodăriile afectate sunt mari, asta însemnând că este vorba despre mai mulți urși periculoși.

„Noi sperăm să fie cazuri izolate, dar dacă deja au început să atace nu cred că or să ne lase în pace!”, a spus, pentru Șansa News, primarul comunei Bisoca, Florin Stemate.


Etichete