Actualitate

(FOTO) O nouă „ușă de acces” către dezvoltarea turismului buzoian. Află unde îți poți face cele mai reușite selfie-uri

O fotografie cu o ușă montată la intrarea într-o cherhana din Vama Veche este des întâlnită pe rețelele de socializare, și tot atât de des strânge like-uri în scurt timp. Acum, și buzoienii pot realiza fotografii impresionante, într-un cadru natural, aproape de casă, mai exact în comuna Podgoria.

Adrian Gheorghe, consilier local și președintele organizației locale a PNL Podgoria, și colegii săi au decis să facă Podgoria o comună din ce în ce mai vizibilă. Asta în condițiile în care comuna buzoiană are obiective turistice deosebite, dar și peisaje unice. Din dorința de a promova comuna, a luat naștere proiectul „Ușa din natură”, prin care tinerii din localitate vor să promoveze peisajele comunei Podgoria din zona sitului arheologic Coțatcu-Cetățuia, dar și istoria locurilor.

Aflat pe islazul comunei, în apropierea satului Pleșești, acest obiectiv surprinde peisajele zonei în toate cele 4 anotimpuri ale anului. Este un loc unde se pot face ședințe foto, dar și un loc de relaxare, meditație sau pentru lectură, ținând cont de liniștea oferită de acest loc mirific.

“Ușa din natură” face parte dintr-un proiect ceva mai amplu, realizat de Adrian Gheorghe, numit “Podgoria, pentru tine!”, care are ca scop promovarea tradițiilor comunei, dar și o mai bună coeziune a comunității sale, având sloganul “Ne pasă de comunitate”.

Locuitorii comunei îi invită pe buzoienii dornici de plimbare să își facă cele mai reușite selfie-uri în zona în care tinerii au amplasat o ușă decorativă. Aici, orice buzoian poate veni să își facă un selfie, având posibilitatea să folosească și un pin pentru locație pe Instagram, dar și să realizeze fotografii artistice, fiind ajutați de culorile toamnei.

“Obiectivul va fi accesibil tuturor celor interesați și curioși începând de duminică, 6 noiembrie, ora 12:00. Locul se află în comuna Podgoria, județul Buzău, la 35km de Mun. Buzău și la doar 12km de Mun. Rm. Sărat, însă poate fi localizat și pe Google Maps sau Waze după indicativul “usa din natura”, spune Adrian Gheorghe.

Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook “Ușa din natură” și instagram “@usadinnatura”.