Actualitate

(FOTO) Oaza de verdeață a municipiului a rămas….fără verdeață. Dorel a udat iarba pe caniculă. Așa o fi?

Sunt luni de zile de când presa locală transmitea imagini cu cel mai nou parc care va fi amenajat în municipiul Buzău. O suprafață totală de 7 hectare, în apropierea Parcului Tineretului, cu alei amenajate, cu bănci montate și cu cinci zone delimitate, într-o zonă destinată promenadei. Anunțurile de la acel moment ale administrației arătau că, vara aceasta, obiectivul va fi finalizat, iar buzoienii se vor putea plimba pe aleile nou amenajate. Concret, în luna martie promisiunea era că muncitorii se vor mobiliza pentru ca lucrările să fie gata în primăvară. A doua jumătate a lunii mai, a fost al doile atermen avansat, dar, între timp, lucrurile s-au complicat.

A fost și o perioadă scurtă în care , deși nu se făcuse recepția lucrărilor, buzoienii puteau să viziteze parcul. Mai multe clipuri video au fost încărcate în mediul online, de buzoienii care au avut ocazia să se plimbe pe alei. Ulterior, accesul nu a mai fost permis în parc, iar termenul oficial de deschidere s-a tot amânat, astfel că, s-a terminat și vara și parcul încă nu este gata.

Explicația a venit de la primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. Gazonul abia montat s-a uscat pentru că a fost irigat în momente neprielnice, când au fost 40 de grade Celsius. În felul acesta, covorul verde a fost distrus, iar acum buzoienii trebuie să aștepte să se refacă.

În același timp, într-o declarație pentru presa locală, viceprimarul Ionuț Apostu a invocat un motiv diferit privind amânarea deschiderii parcului. Potrivit acestuia, ar exista probleme cu iluminatul public, variantă susținută și de numeroasele fotografii din online în care se observă cum nici aleile Parcului Tineretului nu stau mai bine în privința iluminatului.

Sursa FOTO-Buzău City Report
Etichete

Autorul știrilor

Ioana Carpen

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu