Actualitate Social

(VIDEO) Parcări și locuri de joacă în Micro XIV? Poate anul viitor

Încercăm anul viitor! Este răspunsul pe care îl primesc sute de buzoieni  din cartierul Micro XIV, care cer autorităților, de mai bine de 4 ani, 3 investiții  importante în zonă: parcări, un loc de joacă pentru copii și platforme de gunoi îngropate.

Încă din 2019, atunci când au fost obligați să își demoleze garajele pentru a elibera terenul pe care ar fi trebuit amenajată o parcare, locatarii din Micro XIV au cerut autorităților locale rezolvarea a 3 probleme majore cu care ei se confruntă zi de zi. Au primit promisiuni, dar în anii care au urmat nimic nu s-a schimbat. Acum, buzoienii au întocmit o petiție prin care speră ca municipalitatea să îi audă și să găsească soluții la problemele lor. 

Subiectul a fost repus pe tapet astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal. Consilierul Irinel Cîrstea a prezentat petiția pe care au semnat-o circa 100 de buzoieni din cartierul Micro XIV. Oamenii spun că în cartierul lor copiii nu au unde să se joace în siguranță. Mai mult, reclamă faptul că zona este plină de fiare și alte obiecte rămase în urma demolării garajelor.

Răspunsul venit de la primarul Constantin Toma nu le dă prea multe speranțe buzoienilor. „Încercăm anul viitor”, spune edilul șef cu privire la investițiile solicitate de peste 100 de buzoieni.

Petiția locatarilor blocurilor din Micro XIV a fost prezentată în plenul Consiliului Local Municipal după ce, recent, buzoienii și-au spus păsurile și în cadrul Caravanei Cartierelor, proiect inițiat de senatorul PNL Vlad Mircea Pufu. Detalii, AICI.