Actualitate

Cum a fost afectat DN2 de războiul din Ucraina. Ministrul Grindeanu: ”Traficul a dus la degradarea drumurilor”

DN2 E85 este puternic afectat de traficul greu, iar în acest an s-a cheltuit mult mai mult decât de obicei pentru lucrări de reabilitare. În această situație sunt și alte drumuri naționale, în principal din Moldova.

A spus-o ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat ieri, alături de premierul Marcel Ciolacu, într-o vizită de lucru pe șantierul autostrăzii A7. Autostrada va prelua mare parte din traficul de pe DN2, șosea ce traversează și Buzăul și care, în acest moment, este singura care face legătura dintre Moldova și Capitală. În mare parte, a subliniat ministrul, DN2 a fost afectat de tranzitul camioanelor din Ucraina.

„Noi am solicitat la CNAIR sume de bani şi înaintăm aceste solicitări către Ministerul Finanţelor pentru lucrări de refacere pe drumurile naţionale. Tot acest trafic sporit cu Ucraina, mai ales pe DN 2, a dus la lucrări suplimentare. Mare parte din cheltuielile de întreţinere în anul acesta, pe aceste drumuri naţionale, au venit în plus faţă de cele obişnuite. Traficul a dus la degradarea drumurilor”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Un semnal de alarmă cu privire la starea DN2 a tras, de altfel, și deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu. Acesta a fost la rândul său pe șantierul A7 și spune că va monitoriza tot ce se întâmplă, inclusiv în ceea ce privește DN2.

”Îmi doresc ca această autostradă, care va străbate și județul nostru, să fie realizată cât mai curȃnd, ea reprezentând o oportunitate economică pentru localitățile buzoiene, dar va spori și siguranța în trafic și va oferi o legătură mai rapidă cu Capitala țării. În același timp trebuie să fim realiști, iar până la finalizarea lucrărilor la autostradă nu trebuie ignorat DN2 E85, cel care asigură legătura cu Capitala. Această rută trebuie modernizată, astfel încât să ofere un grad siguranță mai ridicat în trafic. Buzăul și județele din nordul țării au nevoie de această autostradă. Voi monitoriza atent activitatea pe aceste tronsoane pentru a mă asigura că acest proiect de infrastructură este dus la îndeplinire”, spune deputatul PNL Buzău Gabriel Avrămescu.

Premierul Marcel Ciolacu a arătat că Guvernul a înaintat deja o cerere către Comisia Europeană prin care cere bani pentru refacerea drumurilor naționale afectate de traficul greu din Ucraina, inclusiv pentru DN2 E85.