Actualitate

Senatorul Vlad Pufu, despre majorarea pensiilor: ”Vor crește, cu siguranță, dar e prematur să vorbim despre procente”

Sunt ample dezbateri, în ultima vreme, legate de majorările anunțate de la 1 ianuarie. Se ia în calcul creșterea punctului de pensie și, implicit, o majorare a sumelor pe care le primesc pensionarii. Nu e clar însă în acest moment cu ce procent vor fi indexate.

Invitat la Realitatea TV, senatorul PNL de Buzău, Vlad Mircea Pufu, a subliniat că o astfel de discuție este prematură în acest moment, în condițiile în care proiectul de buget pentru anul viitor nu este încă gata.

”Dezbaterea și polemica din spațiul public pe tema cifrelor și procentelor au început mult prea devreme. Domnul Budăi a fost cel care a început, atunci când a aruncat pe piață acea sintagmă ”cel puțin 10%”. Nu înțeleg ce înseamnă acest ”cel puțin”. Și ”cel mult” cât este? Că lasă un spațiu până la plus infinit, de parcă am asista la o licitație! Noi, concret, nu știm la ora actuală despre ce cifre discutăm, pentru că proiecția de buget va fi făcută abia în zilele următoare. Prognoza de toamnă pe care a înaintat-o Institutul Național de Statistică arată că suntem cu un procent în plus la creștere economică, adică de la 3,5% estimat pozitiv la 4,6 creștere reală, în această toamnă. Nu avem cum să facem la ora actuală o previziune și o proiecție pentru procentele pe care le putem aplica și cu care putem mări pensiile”, a declarat Vlad Pufu, senator PNL.