Actualitate

(FOTO) Povestea dramatică a lui Răzvan, un tânăr orfan bolnav de leucemie. Crucea Roșie Buzău face un apel umanitar pentru el

Povestea de viață a lui Răzvan poate face să lăcrimeze chiar și o persoană mai puțin empatică. Deși e la o vârstă la care alți tineri își îmbrățișează viitorul, el duce o povară greu de imaginat. Rămas de mic fără părinți, el se confruntă acum cu o boală cumplită.

Mama lui Răzvan a murit când el avea doar 4 ani. Era foarte tânără, avea doar 24 ani când s-a stins, iar Răzvan este și acum bântuit de momentul când s-a trezit din somn și și-a găsit mama zăcând fără suflare lângă el. Tatăl nu i-a fost alături, alegând să-l abandoneze într-un centru de plasament. Aceste două traume, moartea mamei și abandonul tatălui, l-au făcut pe Răzvan să se închidă în el și să refuze să mai vorbească. Când s-a hotărât să comunice puțin, bunicul a ales să îl crească.

Fericirea de moment, de a fi alături de bunicul său, nu a durat însă prea mult. Încă era copil și se juca în curtea bunicului când soarta a lovit din nou. Un zgomot de sirenă i-a atras atenția și i-a întrerupt joaca. A fugit la drum și l-a zărit pe bunicul său zăcând întins, în timp ce un asistent de pe salvare încerca să îi acorde primul ajutor. Din păcate, bunicul nu a putut fi salvat, iar Răzvan a rămas din nou singur pe lume, ajungând iar în îngrijirea statului.

Ajuns de unde a plecat, a primit o altă veste cutremurătoare: la 13 ani a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică. A urmat o perioadă grea de chimioterapie, de care îşi amintește de fiecare dată când privește semnele adânci rămase pe corpul lui. Cu ajutorul tratamentului și tinereții sale, a reușit, la acel moment, să învingă boala. Părea că în sfârșit îi surâde norocul și lui, mai ales că între timp a fost mutat într-un alt centru, unde s-a adaptat perfect.

„Mare a fost bucuria când a scăpat de chinurile tratamentului și s-a reîntors la centru. Condițiile din centrul la care era beneficiar la momentul respectiv nefiind corespunzătoare a trebuit să fie mutat într-un nou centru de plasament situat în orașul Râmnicu Sărat din județul Buzău. Adaptarea cu noii colegi și cu noii instructori a fost extraordinară. A urmat o perioadă de liniște. Fără înțepături, fără tratamente… Cu noii colegi și instructori se înțelegea perfect… Viața parcă își aranja rostul în favoarea lui Răzvan. Era un tânăr plin de viață, cu vise și idealuri de împlinit”, scrie Crucea Roșie Buzău pe pagina de Facebook

La 5 ani de la acel moment, o familie din Germania a vrut să îl adopte pe Răzvan. Lucrurile s-au complicat însă din nou pentru tânărul buzoian, pentru că boala a revenit, iar adopția nu a mai fost posibilă. Apucase să își imagineze cum ar fi să aibă o familie, dar a luat-o de la capăt cu coșmarul.

„Au început orele nesfârșite de tratamente și sumedenii de complicații în urma lor…Răzvan acum este mult mai încercat de viață, dar cu speranță, curaj de luptă și o credință de neclintit!Vă rugăm AJUTAȚI-NE, ca să îl ajutăm pe Răzvan!”, transmite pe Facebook Crucea Roșie Buzău

Răzvan nu știe ce înseamnă ca mama să-ți zâmbească, nu știe ce înseamnă să ai parte de iubirea celor din familie și nu știe ce înseamnă o mângâiere. Singura normalitate de care a avut parte până acum a fost traiul în centrele de plasament și tratamentele care parcă nu se mai termină. Acum, pentru a avea o viață normală, are nevoie de un sprijin financiar important pentru a putea continua tratamentul. Costurile sunt mari, complicațiile tot apar, dar fiecare om care e impresionat de povestea de viață a lui Răzvan are o datorie morală să-l ajute pe Răzvan să lupte cu boala, ca să iasă învingător. Tocmai de aceea, Crucea Roșie face apel la toți oamenii de bine să-l ajute, așa cum pot, pe Răzvan.

Donațiile pentru el pot fi făcute în conturile:

REVOLUT- 0724594351ID. @giorgi8dgq

Cont Lei RO44BTRL01001201N08290XX Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre

Cont Euro IBAN: RO80BTRLEURCRT00N0829001Swift – BTRLRO22Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre