Actualitate

Piața de Lactate se mută. Ce schimbări va mai aduce 2023 în Piața Centrală

Se anunță investiții importante în cea mai mare piață din municipiul Buzău astfel încât produsele vândute să fie păstrate în condiții cât mai sigure până ajung la consumatori. În total, va fi alocat peste un milion de lei pentru modernizarea spațiilor din Piața Centrală.

Primul spațiu care va fi modernizat este cel destinat comercializării lactatelor. Potrivit conducerii  SC Piețe Târguri și Oboare Buzău, Piața de Lactate va fi relocată într-o spațiu amenajat în fața Pieței Centrale, unde vor putea avea acces 10 comercianți. Decizia a fost luată pentru că actuala locație era foarte veche și nu mai corespundea cerințelor sanitar-veterinare, iar renovarea spațiului costa mai mult decât o piață nouă. Investiția se ridică la 300.000 de lei, iar lucrările vor începe în primăvară.

Elena Ivan

De asemenea, o altă investiție pe care conducerea societății o are în plan pentru 2023 este montarea unor panouri fotovoltaice în Piața Centrală și Piața din Micro 5. Directorul Elena Ivan a explicat că anul trecut a înlocuit becurile clasice cu lămpi cu led și așa a putut face o economie la facturile de electricitate, însă, panouriloe fotovoltaice ar fi și mai rentabile.

Și comercianții din piața de mărfuri industriale vor avea parte de condiții mai bune. Cel puțin asta le-a promis actuala conducere care spune că în 2023 va crea și acolo spații noi de vânzare.

În total, anul acesta  SC Piețe Târguri și Oboare, Piața de Lactate va aloca peste un milion de lei.

Mai rămâne totuși o piață în care comercianții se plâng de condițiile pe care le au. Este vorba despre piața de flori, o piață pentru care erau pregătiți banii în vedera realizării unui studiu de fezabilitate pentru un spațiu nou, însă banii au fost relocați pentru achiziționarea căsuțelor montate în Parcul Crâng în perioada sărbătorilor de iarnă.