Actualitate

(FOTO&VIDEO) Profesorii au ieșit în stradă la Buzău. „Vrem respect și aplicarea Legii salarizării”

“Vrem respect și aplicarea Legii salarizării!”. Este ceea ce au scandat, în această după-amiază, sute de cadre didactice, dar și alți angajați din școlile din județul Buzău, care au organizat un protest în fața Prefecturii.

Acțiuni similare au fost organizate în toată țara, pornite chiar de la Buzău, unde sindicaliștii au ieșit în stradă, inițial, pentru a cere acordarea drepturilor personalului nedidactic din școli. Între timp, însă, problemele din învățământ s-au acutizat, așa că acțiunea de astăzi a fost menită să atragă atenția cu privire la o serie de nemulțumiri.

Sindicaliștii reclamă salariile mult prea mici pe care le primesc, dar și birocrația. Ei spun că dacă nu se vor lua măsuri, învățământul va deveni un domeniu total neatractiv pentru tineri, așa că multe posturi vor rămâne neocupate.

La finalul protestului, o delegație a sindicaliștilor a fost primită de conducerea Prefecturii Buzău, căreia i-a fost înmânată lista cu revendicări.

Sindicaliștii din învățământul buzoian sunt hotărâți să continue protestele, ba chiar amenință cu greva generală dacă revendicările lor nu vor fi auzite de autorități.