Actualitate

Ce trebuie să știe copilul tău, dacă merge singur pe stradă. Recomandările polițiștilor

Primele regulile de circulație pentru pietoni se învață de la grădiniță! Este recomandarea polițiștilor care, în timp, au dezvoltat metode inedite prin care să îi determine pe cei mici să înțeleagă și să rețină cum să se deplaseze, în siguranță pe drumul către grădiniță, către locul de joacă sau către casă.

Ieri a fost rândul micuților de la Grădinița cu Program Normal din Zărnești să primească vizita oamenilor în uniformă. Copiii s-au distrat și au învățat, prin joc, regulile de circulație.

”Celor mici le-au fost prezentate semnele de circulație și au fost invitați într-un orășel miniatural în care au aplicat cele învățate pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili”, informează IPJ Buzău.

Iată ce trebuie să știe fiecare copil:

  • Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!
  • Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!
  • Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!
  • Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața!
  • Mergând spre grădiniță, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! Dacă ești nevoit să mergi pe caosabil, întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!
  • Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă șosea.

”Conştientizarea de către  preşcolari a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie rutieră este un factor important, care pe termen lung, contribuie la scăderea numărului de accidente rutiere”, spun polițiștii buzoieni.