Actualitate

(FOTO) Record de donatori! Militarii de la Baza Aeriană Boboc s-au mobilizat să salveze vieți

Centrele de transfuzie sanguină din toată țara se confruntă, periodic, cu lipsa donatorilor și, implicit, a sângelui care salvează viețile. La o singură donare, o persoană poate salva între 1 și 3 oameni, a căror viață depinde de o transfuzie.

Tocmai pentru a încuraja donarea, dar și a reface stocurile de sânge, angajați ai instituțiilor de arme se mobilizează periodic și donează sânge. Nu puține au fost acțiunile de acest gen organizate, voluntar, de polițiști, jandarmi și militar. La fel au procedat, zilele trecute, și cadrele militare de la Baza Aeriană Boboc, care au donat sânge în număr record.  Mai precis, în numai două zile, 244 de militari și elevi au donat sânge pentru salvarea semenilor lor.

Tocmai pentru că numărul de donatori a fost atât de mare, colecta de sânge nu a avut loc la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, ci a fost organizată în cazarmă.

”244. Numărul zilei la Baza Aeriană Boboc. Numele eroilor nu se regăsește doar în cărți sau pe plăci de marmură. Și faptul că uneori sunt anonimi nu influențează cu nimic victoria. Mai sus este scris numărul cadrelor militare din Baza Aeriană Boboc,  al elevilor Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene care au participat ieri și astăzi la donarea de sânge organizată în cazarma Boboc. Știai că la fiecare 2 secunde, o persoană are nevoie de transfuzii sanguine? Nu amâna! Pentru cineva, mâine poate fi prea târziu”, au transmis reprezentanții Bazei Aeriene Boboc într-o postare pe Facebook.

Postarea respectivă se încheie și cu un îndemn: ”La rândul tău fii erou! Donează sânge și salvează o viață!”