Actualitate

(FOTO) Săptămâna și atacul dat de urși la Chiliile. Oamenii nu știu unde să își mai ascundă animalele

Sursa foto FB/ APM Buzau

Săptămâna și atacul dat de urs în gospodăriile localnicilor. Se întâmplă la Chiliile, unde oamenii au ajuns să nu mai poată dormi de teamă ca nu cumva urșii să dea năvală în adăposturile lor și să le ucidă animalele pe care le cresc pe lângă casă. Temerile s-au amplificat în contextul în care atacurile date de urși sunt tot mai dese.

Săptămâna trecută, un urs a intrat în gospodăria unui localnic și i-a ucis un măgar. Scenariul s-a repetat azi noapte. De data aceasta, animalul sălbatic a intrat într-o gospodărie din satul Crevelești, aflată chiar lângă drumul principal. Aici, a ajuns în încăperea în care proprietarul creștea un măgar.

“Azi noapte, un urs a intrat în gospodăria unui localnic și i-a mâncat un măgar. Este o gospodărie chiar la asfalt, în satul Crevelești. Acum o săptămână a mâncat tot un măgar la o altă familie. Cei doi măgari mâncați de urși în ultimele săptămâni erau folosiți la tracțiune împreună, primul a fost mâncat săptămâna trecută, al doilea azi noapte. Le-am spus proprietarilor să se adreseze la primărie, să facă cerere și noi să ne adresăm către AJVPS, Garda Forestieră Focșani”, a declarat primarul  Valentin Zaman.

Dimineață, când au aflat că ursul a atacat din nou, localnicii s-au îngrozit. Se tem că sălbăticiunea va coborî din pădure tot mai des. Oamenii se gândesc cu groază cum să își pună la adăpost animalele pe care le cresc în gospodării pentru a nu rămâne fără ele.

“Oamenii s-au îngrozit, m-am îngrozit și eu de atâtea atacuri. Văd că a ajuns mai presus de om acest animal. De doi ani s-au întețit atacurile în comuna noastră, înainte nu aveam astfel de probleme. Acum chiar începem să ne facem probleme. În două săptămâni au fost două atacuri. Chiar vorbeam cu proprietarul măgarului omorât azi noapte și îmi spunea că este foarte îngrijorat, nu știe ce să facă acum cu vaca, unde să o ducă. Urșii revin în locul în care au mai atacat.”