Actualitate

(VIDEO) Săptămâna europeană a sportului, sub bagheta unei sportive de aur a României. Programul activităților

S-a dat startul unei săptămâni pline de activități sportive pentru buzoienii, indiferent de vârstă. Copiii, tinerii și adulții sunt invitați la mișcare în parcurile din municipiul Buzău. Se va alerga se va juca baschet, tenis de masă, șah, volei, fotbal, iar iubitorii sportului pe două roți vor putea participa la competiții pe bicicletă. Cu alte cuvinte, multă mișcare la care sunt așteptați buzoienii în număr cât mai mare mai ales că sportul înseamnă sănătate, iar în România, cifrele arată că doar 6% din populație face o activitate sportivă, față de o medie de 44% cât este media europeană.

De altfel, acesta este și motivul pentru care Comisia Europeană a impus ca în săptămâna 23-30 septembrie să fie organizate activități sportive de masă, evenimente care la Buzău sunt conduse de o sportivă de aur a României. Este vorba despre Paula Ivan , fostă atletă română, laureată cu aur și cu argint la Seul 1988.

Săptămâna Europeană a Sportului a debutat în această dimineață, în Parcul Tineretului și va continua, cu activități în fiecare zi, până pe 30 septembrie. Iată programul complet.

” Am dorit să promovez sportul pentru toți și în Buzău mai ales că aici am văzut un stadion super și am întâlnit oameni care iubesc sportul. M-am gândit ca în săptămâna aceasta să desfășurăm activități de toate felurile care să implice atât copii, tineri cât și adulți”, a spus Paula Ivan.

La rândul său, primarul Constantin Toma a promis buzoienilor că va continua să construiască la Buzău, după modelul stadionului de atletism, și un bazin de înot dar și un complex sportiv care se va întinde pe 6 hectare care va include chiar un complex de tenis.  

”Vă invit pe toți, de la mic la mare, să facem mișcare, pentru că asta înseamnă sănătate și stare de bine! Am creat în cadrul clubului Gloria Buzău și o secție de ,,Sportul pentru toți”, care este condusă de marea noastră atletă, campioana olimpică Paula Ivan. În România, doar 6% din populație face o activitate sportivă, față de o medie de 44% cât este media europeană. Începând din această săptămână ne vom strădui în permanență să realizăm o adevărată mișcare sportivă de masă la Buzău, pentru îmbunătățirea sănătății dar și unei atitudini pozitive pentru o viață mai bună.Pentru câștigători vor fi premii în diplome, medalii și bani”,  a spus primarul Constantin Toma.

Oana Matache, viceprimar al municipiului, a precizat că astfel de activități vor continua și după această săptămână inclusiv cu competiții interșcolare.

”Am stat de vorbă cu directorii școlilor și ne-au spus că, după pandemie, copiii au devenit din ce în ce mai inactivi, au luat în greutate,  și este foarte important să-i sprijinim și noi prin astfel de activități”, a spus Oana Matache.