Cunoscutul jurnalist Alex Dima, despre care se știe că se mândrește cu originile sale buzoiene, și Daniel Rădulescu, un sculptor brașovean care trăiește în București, au adus în județul Buzău o sculptură ieșită din comun. Aceasta îmbină două dintre cele mai puternice elemente ale naturii – metalul și lemnul – opera de artă fiind creată cu ajutorul unui alt element primordial – focul.
Fiecare dintre elemente spune o poveste. Iar dacă unora le vorbește lemnul, altora metalul este cel care le dezvăluie lucruri neștiute. Dar, combinate, cele două au ca finalitate un rezultat spectaculos.
Totul a început când Alexa Dima, care are o pasiune pentru lemn, i-a povestit sculptorului despre poveștile pe care le spune mereu lemnul și despre butoaiele vechi din Buzău. De la această poveste a pornit și proiectul: jurnalistul s-a gândit să salveze un astfel de butoi, ce risca să ajungă lemne de foc, pe care să îl transforme și să îi dea o viață nouă. O idee care l-a inspirat imediat pe sculptor, ce avea de mai mult timp în plan să realizeze o sculptură din oțel – strugurii lui Bachus. Ideea exista, la fel și o schiță, iar Alex Dima i-a dat imboldul.
După câteva zile de muncă și de o parte și de cealaltă, timp în care Daniel Rădulescu a creat un strugure cu multe chipuri, inspirat de zeul vinului, iar Alex Dima a realizat postamentul, din doagele unui butoi vechi, cele două componente s-au reunit și au fost îmbinate.
Locul ales pentru contopirea strugurilor de oțel cu postamentul ce încă poartă aromele vinului a fost Stațiunea de Cercetare Pietroasa, o zonă în care a copilărit Alex Dima. Sculptura, care în prezent se află la o cramă din Pietroasele, va rămâne aici până pe data de 10 noiembrie, iar în tot acest timp va putea fi admirată de toți cei care vor dori să vadă o operă de artă de excepție.
”Vă place? Nouă, da. O minunăție de operă de artă va așteaptă in Statiunea de Cercetare Pietroasa, Pietroasele, Buzău. Sculptorul Daniel Radulescu, inspirat de Zeul Vinului si de doagele meșterite de mine, a dat forma metalului si a făcut ce știe mai bine: artă. Lucrarea stă pe un postament de doage recuperate din butoaiele vechi, scoase din cramă, pe care le-am readus la viață. Ne place tare mult ce a ieșit! Puteți admira lucrarea in crama Stațiunii până pe 10 noiembrie”, a scris Alex Dima pe Facebook.
Adaugă comentarii