Actualitate

(FOTO) Trei dintre elevii de 10 ai Buzăului. Cum au obținut acest rezultat. Meditațiile dar și pandemia le-au fost de ajutor

Buzăul are, după rezultatele de la Evaluarea Națională, nouă performări. Sunt mulți elevi cărora le-au lipsit doar câteva sutimi pentru a avea o teză perfectă, însă 9 elevi dintre cei 3219 care au susținut examenul au obținut media 10. Sunt copii care au învățat constant, pe toată durata gimnaziului, iar unii dintre ei au terminat și cele 8 clase cu cea mai mare notă, fiind șefi de promoție în școlile lor. Cu toți au în comun, pregătirea continuă atât la școală cât și în particular, iar unii elevi recunosc că perioada de pandemie i-a ajutat pentru că, în timpul orelor online notele erau acordate mai ușor.

Iată ce spun trei dintre performării Buzăului despre notele obținute la Evaluarea Națională dar și ce planuri de viitor au:

Teodora Chiței, elevă la Colegiul Bogdan Petriceicu Hașdeu

„Când am auzit că s-au afișat rezultatele am fost plină de emoții, iar când am văzut nota am fost foarte bucuroasă. Tremuram. Eram în stare de extaz! Nu mă așteptam, doar speram! Pentru nota aceasta am învățat cât a fost nevoie, nu am exagerat cu învățatul,  nu m-am forțat, dar pot să spun că am lucrat constant și echilibrat și am ajuns până aici.

Am fost șefă de promoție în gimnaziu, acum vreau să mă focusez pe admiterea la liceu și am decis să rămân la Colegiul Hașdeu, la matematică-informatică profil bilingv. Am ales această specializare pentru că îmi place matematica. O învăț cu drag.

În perioada următoare, vreau să mă descopăr pe mine, să văd ce îmi place și ce mă caracterizează. Îmi place fotografia, fac lucrul acesta cu drag”.

Irina Alexandru, elevă la Școala Gimnazială numărul 11

„Am fost și șefă de promoție, am terminat tot cu 10 pe linie! Am avut emoții foarte mari, nu puteam verifica singură! A introdus mama codul, și a început să plângă și atunci mi-am dat semaa că e bine! Eu din clasa a cincea am învățat constant și așa am ajuns la acest rezultat. Nu a fost greu și nici imposibil. Pot spune că a fost mai ușor la orele online, dar este mult mai bine alături de colegi, în bănci. Am făcut pregătiri la ambele materii.

Am foarte mulți colegi de clasă cu 10 la examenul de matematică, cel puțin 5. Atunci când am luat 10, având în vedere că vin dintr-o clasă cu elevi foarte deștepți, ne-am bucurat cu toții și ne-am susținem unii pe alții! Am fost în clasă patru șefi de promoție.

Vreau la continui la Colegiul Hașdeu, mâ gândeam la profilul  matematică-informaticăpentru că îmi place matematica.   Îmi place muzica, am descoperit foarte mulți artiști în ultimul an, artiști români, dar vreau să descopăr și mai mulți!

În vacanță o să mă distrez, am lăsat deja cărțile de-o parte!”

Oprea Anca Maria, elev la Școala Gimnazială numărul 1

„M-am simțit foarte bine când am văzut media pentru că știam că pot să iau nota 10 și m-am simțit împlinită. Am mai avut medii de 10 la final de an, am fost și șefă de promoție. Timp de patru ani, am avut media 10.

În momentul în care îți dorești să făci acest lucru și muncești, nu mi se pare greu. Doar dacă îți dorești foarte mult să faci asta, poți să faci orice. Și pandemia pot spune că nu m-a încurcat mai deloc, ba chiar pot spune că m-a ajutat într-un fel pentru că am învățat să lucrez în orice mod. Am făcut pregătire suplimentară și lucram, nu chiar în fiecare zi, dar lucram. Ce știam că nu prea știu, am lucrat mult și pe acea zonă și m-am îndreptat.

Vreau să continui la Hasdeu, la profilul științele naturii, iar mai târziu, ori Medicină, ori Aviație.

Îmi place să dansez, să înot.”

Buzăul are 9 elevi de 10 la Evaluarea Națională. Cei nouă absolvenți de gimnaziu au reușit să predea teze perfecte la examen, atât la limba și literatura română, cât și la matematică, obținând astfel media 10 la evaluarea națională.
7 din cei 9 elevi de 10 provin din instituții de învățământ din municipiul Buzău. Colegiul Hasdeu, Scoala 1, Scoala 11 au câte doi absolvenți de 10 iar Colegiul Pedagogic un elev care a predat teze perfecte. IAr cei doi absolvenți din Râmnicu Sărat provin de la aceeași unitate, Școala Gimnazială nr 1.