Actualitate POLITICĂ

Ministerul Proiectelor Europene anunță că nicio altă finanțare europeană de la Buzău nu va fi periclitată de ancheta DNA

După blocarea plăților europene pentru proiectul ce vizează reabilitarea celor 3 mari străzi din Buzău: Unirii, Transilvaniei și Industriilor, urmată de un adevărat mister privind suspiciunile care au dus la această situație, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, s-a adresat ministerelor de resort cerând lămuriri. Ministerul Dezvoltării întârzie să vină cu precizări în urma interpelării parlamentare. Însă, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis răspunsuri la întrebările liderului PNL Buzău.

În răspunsul primit de deputatul Gabriel Avrămescu se arată negru pe alb că blocajul apărut în cazul proiectului de pe Unirii, Transilvaniei și Industriilor nu are repercusiuni și în cazul altor încercări de atragere a fondurilor europene. Suspendarea plăților europene pe un proiect nu le afectează pe celelalte, nici pe cele propuse spre finanțare prin PNRR.

“În ceea ce privește posibilitatea ca UAT Municipiul Buzău să acceseze fonduri alocate prin PNRR, menționăm că suspiciunea de fraudă sau corupție identificată la nivelul altor programe finanțate din fonduri naționale sau europene nu blochează o eventuală participare.

În acest sens, platforma pentru depunerea și gestionarea proiectelor aferente investițiilor din PNRR, dezvoltată de Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene este disponibilă utilizatorilor la adresa www.proiecte.pnrr.gov.ro. Aplicanții se vor putea înregistra pe platforma și vor putea compelta toate informațiile necesare în vederea depunerii de proiecte pe apelurile deschise. Independent de platforma dezvoltată de MIPE, coordonatorii pot folosi resurse/platforme proprii, astfel apelurile vor fi disponibile în momentul în care entitatea responsabilă de gestionarea acestora va anunța oficial data, ora și platforma unde se va lansa apelul.”

Cât despre suspiciunile de fraudă care au dus la sistarea plăților europene, la Buzău, Ministerul Investițiilor arată că Ministerul Dezvoltării este cel îndreptățit să vină cu detalii.

„Referitor la neregulile care au condus la suspiciunea de fraudă a proiectului de finanțare SMIS 128607, menționate de dumneavoastră, instituția abilitată să formuleze răspunsul este Ministerul Dezvoltării,Lucrărilor Publice și Administrației”, se arată în răspunsul transmis de MIPE deputatului PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu.