Actualitate Social

(FOTO) “Umanitatea se exprimă prin SOLIDARITATE”. Exemplu demn de urmat, oferit de elevii școlii militare de la Boboc

Sursa Fb/ Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri Boboc

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătorile pascale, sărbători care, pentru cei mai mulți dintre noi, înseamnă un bun prilej de a reuni întreaga familie, de a petrece câteva momente împreună cu cei dragi. Pentru refugiații ucraineni, însă, sărbătorile de anul acesta sunt cu totul diferite, departe de casă și familie.

Sunt aproape 60 de persoane, în general mame cu copii, care au rămas într-un hotel din oraș. La ei s-au gândit reprezentanții  Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Pentru a le face sărbătorile mai luminate și liniștite, elevii de la Boboc le-au făcut o vizită refugiaților ucraineni. Le-au dus daruri de Paște, au stat de vorbă cu mamele și copiii lor, au petrecut câteva clipe alături de ucraineni, făcându-i să uite puțin de dorul de casă, de părinți, frați sau soți.

“În Săptămâna Mare am decis să le arătăm încă o dată semenilor noștri ucrainieni că le suntem aproape, nu doar în gând, cât și în faptă. Este perioada din an în care, mai mult ca oricând, rugăciunile sunt ascultate și inimile ni se umplu cu SPERANȚA că vor trăi din nou în PACE. Alături de Primăria Municipiului Buzău, colectivul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri A Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, elevi, profesori, cadre militare și personal civil, s-a implicat în sprijinirea refugiaților din Ucraina prin donații. Orașul Buzău a fost tranzitat de sute de refugiați ucrainieni de la începutul războiului. În prezent, au mai rămas 59 de persoane dintre care 30 de copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 17 ani. Din prima zi aceștia au fost primiți cu căldură și sprijiniți în tot ce au avut nevoie pentru ca suferința lor să le fie alinată și șederea în oraș să îi ajute să uite, pe cât posibil, de ororile războiului.”