Actualitate

(FOTO) Un tânăr de Buzău, șef de promoție al Facultății de Ingineria Sistemelor Biotehnice de la Politehnică. Cum a reușit să facă performanță

Alexandru Gheorghiță, un tânăr buzoian cu înclinații evidente către tehnică, este șeful de promoție din acest an al uneia dintre facultățile Universității Politehnice București. El a absolvit Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice cu media 9,30. Odată cu absolvirea acestei facultăți, el a devenit specialist în tehnologii pentru un mediu mai curat și o viață mai sănătoasă.

Buzoianul este unul dintre bursierii susținuți de Fundația Comunitară Buzău, care, de altfel, prezintă performanța tânărului.

”Alexandru a primit în 2021 o bursă de 5000 de lei pentru achiziția de echipamente și participarea la cursuri ce îl ajutau în acel moment la performanță în domeniul roboticii și automatizării. Alexandru a fost înscris și recomandat pentru bursă de către Liga Elevilor Meseriași Buzău și ne bucurăm că am putut să contribuim la parcursul și dezvoltarea sa academică. Ne-a impresionat încă de la început și am crezut că va reuși. Cu tineri ca Alexandru, există speranță de dezvoltare. Investiția în educație este cea mai importantă în evoluția unei comunități”, arată, într-o postare pe Facebook, Fundația Comunitară Buzău.

De altfel, după cum a mărturisit Alexandru, bursa l-a ajutat foarte mult, mai ales că a venit într-un moment în care pandemia a închis școlile și facultățile, iar cursurile s-au desfășurat online.

“Parcursul vieții mele a fost plin de provocări. Dar am descoperit foarte mulți oameni care au avut darul de a contribui la dezvoltarea mea personală și profesională. Fiecare a pus câte o cărămidă care a clădit persoana de astăzi. Oamenii minunați din Fundația Comunitară Buzău mi-au fost alături când vremurile erau tulburi și totul a trecut în mediul online. Cu sprijinul lor am reușit să trec peste acest obstacol și pentru acest lucru le sunt recunoscător toată viața!”, a spus Alexandru Gheorghiță.