Actualitate Divertisment

(FOTO) Vedetă Pro TV: ”Dacă vreți să cunoașteți ceva inedit, mergeți să vedeți trovanții din Buzău”. De ce plimbarea a dus-o de la agonie la extaz

foto: Facebook Ramona Păuleanu

Cunoscuta vedetă Pro TV Ramona Păuleanu, reporter și prezentator al rubricii Meteo, aflată în prezent în concediu de creștere a copiilor, după ce a devenit mamă de gemeni, a vizitat, recent, Ținutul Buzăului. O excursie scurtă, ce a pornit de la curiozitatea descoperirii trovanților, care a dus-o pe vedeta tv de la agonie la extaz. Pe de o parte a fost fascinată de peisaje și locuri, dar mai ales de trovanți, pe de altă parte s-a arătat dezamăgită de drum.

”Și eu m-am întrebat ce naiba sunt aia trovanți, și după multe articole citite am înțeles că bolovanii ăștia uriași, cu forme ciudate, sunt depozite de nisip și stratificații de gresii cimentate care au fost modelate în timp de ploi, vânt, zapezi. Mult timp însemnând muuult timp. S-ar fi format pe fundul unei mări preistorice acum 6 milioane de ani (spun unii), 13 (spun alții). Sunt și multe povești fantastice țesute în jurul lor, dar cum nu mă pasionează tocmai lumea duhurilor, rămân cu picioarele pe pământ și la explicația asta științifică. (…)

Arătau exact ca în pozele de pe net, sunt impunători, diferiți de ceea ce am văzut până acum, stranii. M-am pozat repede cu câțiva, pe platou, și am plecat mai departe.  Se urcă prin pădure să zic vreo jumătate de oră în total, dar nu se pun și pauzele de poze, ca să-i descoperi pe toți. Unii dintre ei au primit și nume, după ce unora li s-a părut că aduc fie cu o balena, fie cu un delfin, cu un microfon sau coloană.

Plimbarea a fost revigorantă, peisajul frumos, am stat în total cam 2 ore pe acolo, cu mâncat un sandviș la iarbă verde, băut apa, făcut poze”, a scris Ramona Păuleanu pe Facebook.

De altfel, postarea Ramonei Păuleanu este destul de amplă, iar vedeta Pro TV le dă inclusiv o serie de ponturi fanilor săi, de mare ajutor pentru cei care vor să urmeze același traseu, de la sfaturi privind ruta până la cele ce vizează pregătirea necesară pentru o astfel de expediție. Asta cu atât mai mult cu cât cine vrea să ajungă la trovanți trebuie să meargă o bucată de drum pe jos.

Sfaturile legate de traseu vin după ce ea însăși a întâmpinat dificultăți. Iar de aici și dezamăgirea privind modul în care este semnalizat traseul.

Prezentatoarea tv a descoperit cu stupoare un indicator rutier care era, de fapt, o foaie de hârtie.

”Ultima dată ne-am încurcat pentru că GPS-ul ne spunea să trecem de parcarea unde, de fapt, era sfârșitul drumului cu mașina și începutul celui la pas. Am întrebat iarăși pe cineva și ne-am făcut cruce că nu sunt mai multe indicatoare spre destinația asta, nu de alta dar mai face parte, am citit, și din patrimoniul UNESCO.  De fapt, cam așa arăta unul dintre indicatoare, când ne-am rătăcit. O coală A4 pe care vezi ce scrie doar dacă ești pe jos și în dreptul ei, nu se vede nimic de la distanță. Atât au putut. O coală A4”, a scris Ramona Păuleanu.

foto: Facebook Ramona Păuleanu

O altă problemă sesizată de prezentatoarea tv este legată de starea drumurilor.

”De drumuri, ce să mai zic, mai mare rușinea că n-ai putut face accesibil traseul ăsta, ca autoritate locală, când asta ar fi trebuit să fie prioritatea și mândria ta, să încurajezi oamenii să vină să-ți vadă comorile, să-ți promovezi avuțiile. Vorbe în vânt, nu?”

Însă în ciuda tuturor impedimentelor, una peste alta, vedeta Pro TV a concluzionat că a meritat efortul, iar trovanții de la Buzău reprezintă un obiectiv turistic care merită vizitat.