Actualitate

Școala intră în era digitală. Ce se va întâmpla cu orele de informatică

”Viitorul educației va fi unul digital”. Este declarația ministrului Educației, liberalul Sorin Câmpeanu, care anunță că va fi semnat un parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru susținerea educației digitale.

 „Ne dorim sau nu ne dorim, ne place sau nu ne place viitorul educaţiei va fi unul digital. (…) Vom semna, am discutat cu domnul ministru Burduja, în curând şi un parteneriat pentru susţinerea educaţiei digitale. Cele două ministere plus organizaţii nonguvernamentale care au preocupări şi rezultate în domeniu”, a declarat ministrul Educației.

În plus, la școală se va pune un accent mai mare pe informatică. Vor fi mai multe ore, atât la liceu, cât și la gimnaziu, unde în prezent informatica are alocată o singură oră pe săptămână. Schimbările vor viza modul în care vor fi testate competențele digitale la bacalaureat.

„Încă din acest an este cunoscut că, bazate pe prevederile proiectului Legii învăţământului preuniversitar, cel puţin 50% trunchi comun, 20% specializare, până la 30% curriculum la dispoziţia şcolii, vor fi revizuite şi aprobate în luna octombrie, cel mai târziu în noiembrie, planurile-cadru de liceu şi puternic revizuite cele de gimnaziu şi primar. Prin această revizuire vreau să vă spun că orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum şi vor fi ore pentru toţi copiii indiferent de nivelul de învăţământ. Mai apoi, la Bacalaureat vom testa într-o manieră foarte serioasă competenţele digitale. Fără competenţe digitale niciunul dintre tineri nu va putea avea acea înzestrare pentru a reuşi într-o societate a viitorului”, a mai declarat ministrul Sorin Câmpeanu de la PNL.