Actualitate

(FOTO & VIDEO) Anchetă în plină desfășurare la Boboc, după moartea unui parașutist militar. Primele declarații de la fața locului

Ancheta în cazul morții unui parașutist militar, în timpul unui exercițiu ce se desfășura pe Aerodromul de la Boboc, este în plină desfășurare. La Boboc au ajuns deja anchetatorii care adună probe pentru a stabili cauza accidentului, ce s-a întâmplat în momentul aterizării, de ce parașutistul, un militar cu experiență, nu a mai putut ateriza în siguranță.

Din primele informații furnizate de oficialii Bazei Aeriene de la Boboc, exercițiul la care participa căpitanul angajat la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii nu era organizat de unitatea din Buzău. Aerodromul Boboc a fost doar locul ales de organizatori pentru pregătirea militarilor. Aceștia au avut acces pe aerodrom de la ora 7:00 dimineață. Totul a decurs fără probleme până în această după amiază când s-a produs un accident în timpul unui salt cu parașuta dintr-o aeronavă Spartan. Potrivit unor surse, parașuta căpitanului Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, nu s-ar fi deschis. Au intervenit două echipaje medicale, unul de la Baza Aeriană Boboc și un echipaj prezent la locul desfășurării exercițiului, adus de organizatori. Medicii l-au resuscitat pe militar, dar fără succes.

“Medicii aflați la fața locului au încercat să îi acorde militarului primul ajutor, dar, din păcate, în scurt timp a fost declarat decesul. Locul a fost izolat, deja se desfășoară investigații pentru a stabili cauzele accidentului. Exercițiul a fost organizat de alte unități de parașutiști din cadrul MApN folosind locația noastră doar pentru executarea acestui tip de antrenament” , a declarat comandor Bogdan Pușcă, locțiitor al comandantului Bazei Aeriene Boboc.

Detalii despre tragedia de la Boboc, AICI.